Περιφέρεια Κρήτης

Εγκλωβισμένος στον Πολάκη ο Αρναουτάκης με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επίσημη είναι πλέον, μετά και τις απαραίτητες ανακοινώσεις, η σύμπραξη των παρατάξεων «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» και «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» για τις περιφερειακές εκλογές.

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον περιφερειάρχη Κρήτης εθεωρείτο δεδομένη και το μόνο που απέμενε ήταν η ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η επιδίωξη συνεργασιών και προγραμματικών συγκλίσεων είναι βαθιά ριζωμένη στη λογική και την κουλτούρα της Αυτοδιοίκησης, ενώ κύριος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας της Κρήτης».

Ο γάμος Αρναουτάκη – ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι λογικό, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της Ν.Δ., μέσω μιας κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι τέσσερις ΝΟΔΕ του νησιού.

Στην ανακοίνωση σχολιάζουν τη σύμπλευση του νυν περιφερειάρχη Κρήτης με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για «στάχτη στα μάτια των Κρητών» όταν ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης έκανε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη για ζητήματα του τόπου, όταν στην πραγματικότητα έκανε διαπραγματεύσεις για στήριξη στις επόμενες εκλογές, όπως υποστηρίζουν.

Επίσης, τονίζουν ότι οι απογοητευτικές δύο θητείες του περιφερειάρχη επιβεβαιώνουν ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ήταν μονόδρομος.

Πάντως, παρά την αισιοδοξία Αρναουτάκη, το γεγονός ότι προσδένεται στο άρμα Πολάκη μπορεί να μην του βγει και σε τόσο καλό.

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία στα έργα για το νέο κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προκειμένου να δεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του…

16 ώρες ago

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

17 ώρες ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

17 ώρες ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

18 ώρες ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

18 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

18 ώρες ago