Περιφέρεια Κρήτης

Συνεργασία για την ενίσχυση της πρόληψης του καρκίνου

Η ενίσχυση της πρόληψης, της ενημέρωσης και της στήριξης των πολιτών σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο είναι ο στόχος του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Κρήτης με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Λίτσα Χριστοδουλάκη.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, το Μνημόνιο θέτει το πλαίσιο για την από κοινού υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενδυνάμωση των δομών δημόσιας υγείας στην Κρήτη, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή στήριξη των πολιτών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:

«Η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η ανάληψη από κοινού δράσεων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού επισφραγίζει τη βαρύτητα που αποδίδουμε στην προστασία του μεγαλύτερου αγαθού στον άνθρωπο, την υγεία.

Η υγεία είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο έχουμε χρέος να διαφυλάττουμε, με επίκεντρο την πρόληψη. Μ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τον άνθρωπο και συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση της κοινωνικής συνοχής.

Επενδύουμε στους ανθρώπους, δίνουμε ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παραρτήματος  Ηρακλείου, είπε:

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το Παράρτημά μας, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουμε τις δράσεις πρόληψης και υποστήριξης σε ολόκληρο το νησί.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την ενημέρωση του πληθυσμού, να προωθήσουμε τον προσυμπτωματικό έλεγχο και να σταθούμε δίπλα στους ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Πιστεύουμε βαθιά ότι η σύμπραξη επιστημονικών και αυτοδιοικητικών φορέων μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο φροντίδας, ελπίδας και ζωής για την κοινωνία της Κρήτης».

Τελευταία άρθρα

Χρηματοδότηση για πυροπροστασία ζητά από το Πράσινο Ταμείο το Χαϊδάρι

Αίτημα προς το Πράσινο Ταμείο για την επανεξέταση και έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης για την…

2 ώρες ago

Προσλήψεις στα Διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας του δήμου Αθηναίων

Από σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για την στελέχωση…

4 ώρες ago

Ολοκληρώνεται το έργο οδικής ασφάλειας των 45 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Η Μεσσηνία ήταν ο πρώτος σταθμός των επισκέψεων του Δημήτρη Πτωχού στα ολοκληρωμένα τμήματα του…

4 ώρες ago

Έργα συντήρησης του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων Νήσων ανακοίνωσε ο Γ. Τρεπεκλής

Την Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων Νήσων ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή…

4 ώρες ago

Νέα χρηματοδότηση για παρεμβάσεις στο Δερβένι Εύβοιας

Χρηματοδότηση, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για παρεμβάσεις προστασίας στο Δερβένι…

4 ώρες ago

Παρεμβάσεις στα σχολεία του Γαλατσίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γαλατσίου,…

5 ώρες ago