Συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ είναι το νέο πρόγραμμα ανέγερσης κοινωνικών κατοικιών σε όλη την Κρήτη, το οποίο ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης από τον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των νέων δημοτικών κατοικιών του Δήμου Αγίου Βασιλείου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, γνωστοποίησε πως το νέο πρόγραμμα θα αφορά σε όλο το νησί και θα δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να υποβάλλουν σχετικές προτάσεις για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα.
Όπως είπε: «Εμείς από την πλευρά την δική μας στηρίζουμε την κοινωνική κατοικία και πολύ σύντομα θα βγει ένα πρόγραμμα από την Διαχειριστική αρχή, κοντά στα 15 εκατομμύρια, για να μπορούμε να φτιάξουμε κοινωνικές κατοικίες και να μπορούν οι άνθρωποι που έρχονται να βρίσκουν ένα τόπο να μείνουν και να μην αναγκάζονται να πληρώνουν αυτά τα υπέρογκα ενοίκια που έχουν διαμορφωθεί».
Επίσης, απεύθυνε κάλεσμα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προετοιμαστούν για την αξιοποίηση των πόρων, συμπληρώνοντας: «Όποιος Δήμος είναι έτοιμος να υποβάλλει την πρότασή του, θα μπορεί να φέρει την πρόταση και να αξιολογηθεί από την Διαχειριστική αρχή».
Αναφερόμενος στο έργο που εγκαινιάστηκε στον Άγιο Βασίλειο, ο Σταύρος Αρναουτάκης εξήρε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, τονίζοντας πως αποτελεί μοντέλο για την αυτοδιοίκηση.
«Ένα θετικό παράδειγμα εδώ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με τον Δήμαρχο, Γιάννη Ταταράκη. Πέντε κοινωνικές κατοικίες και πρέπει το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι, ούτως ώστε να μπορούν δάσκαλοι, καθηγητές και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν βρίσκουν κατοικία, να έχουν τη στήριξη αυτή για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Είναι σημαντικό να μπορεί η αυτοδιοίκηση να δώσει την υποστήριξη αυτή», είπε κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
«Η Συνθήκη της ΕΚΑΧ: Η απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης», μη χάσετε το μοναδικό ένθετο αυτό…
Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…
Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…
Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.