Την πρώτη της συνάντηση, ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης πραγματοποίησε η Αθηνά Αηδονά, με αντικείμενο την ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Υπουργείο.

Την συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν στις αναπτυξιακές προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η νέα περιφερειάρχης δήλωσε:

«Είχαμε έναν εξαιρετικά γόνιμο διάλογο και μια παραγωγική συνεργασία για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλους τους τομείς, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας δημιουργικής συνεργασίας στη βάση ενός κοινού οράματος. Κοινός στόχος μας να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας και να βελτιώνουμε διαρκώς την καθημερινότητά τους, με έργα και δράσεις.

Το ΥΜΑΘ είναι το Υπουργείο μας, και οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες, όπως κι από τον Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος αποδεικνύει όλο αυτό το διάστημα πόσο εξωστρεφές, δυναμικό και ουσιαστικό μπορεί να είναι το Υπουργείο και πόσο σημαντική μπορεί να είναι η παρέμβασή του στην καθημερινότητα και την ανάπτυξη όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Το Υπουργείο παραμένει ο σταθερός σύμμαχος στην υλοποίηση των στόχων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο Κώστας Γκιουλέκας, αφού συνεχάρη την Αθηνά Αηδονά για την ανάληψη των καθηκόντων της δήλωσε από την πλευρά του:

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να επισκεφθώ την κυρία Αηδονά, γιατί γνωρίζω τις ικανότητες της νέας Περιφερειάρχη, γνωρίζω τον άνθρωπο, και αυτό αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση για μια συνεργασία διαρκή.

Συζητήσαμε για τους στόχους και τους σκοπούς τους οποίους έχει για την Περιφέρεια. Η αγαστή συνεργασία που ήδη υπήρχε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζεται και με την κυρία Αηδονά. Ήδη προγραμματίσαμε και κάποιες δράσεις, τις οποίες θα βάλουμε μπροστά από κοινού.

Η εντολή που έχουμε είναι να σηκώσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη πιο ψηλά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη το κάνει εδώ και χρόνια και θα συνεχίσει να το πράττει με απόλυτη επιτυχία».

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

10 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

10 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

11 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

11 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

12 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

12 ώρες ago