Σα. Ιούλ 27th, 2024

ΚΙΝΑΛ: Προβληματίζει η υποψηφιότητα Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία – Άγριο παρασκήνιο

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται να βρίσκεται ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου.

Ο λόγος έχει να κάνει με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί το «χρίσμα» από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και του έντονου παρασκηνίου που προηγήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Άγγελος Τόλκας εμφανίστηκε ενοχλημένος καθώς, όπως είπε, πριν λίγες μέρες τού είχε γίνει πρόταση από συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, πρόταση που ο ίδιος απεδέχθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής είπε ότι το πρωί του Σαββάτου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά που του πρότεινε να μην θέσει τελικά υποψηφιότητα, καθώς υπάρχουν στελέχη και παράγοντες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, που προωθούν άλλο πρόσωπο και έχουν βάλει βέτο όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητά του.
Ο ίδιος φέρεται στη σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη να εξέφρασε διαφωνίες για τη διαδικασία με την οποία ελήφθη η τελική απόφαση, ωστόσο, μετά την πρόταση για τον Χρήστο Παπαστεργίου, ο πρώην υφυπουργός έκανε τελικά πίσω.

Οι αντιδράσεις πάντως είναι πολλές, με αρκετά στελέχη της συμπρωτεύουσας να εκφράζουν τη δυσφορία τους για τους κεντρικούς χειρισμούς ενώ, στο στόχαστρό τους έχουν βάλει και τον Βασίλη Κεγκέρολγου που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την όλη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν ήταν λίγα τα στελέχη που ζήτησαν μεγαλύτερη διαβούλευση, το αίτημα, ωστόσο, απερρίφθη από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω στελέχη φαίνεται να κάνουν, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, λευκή απεργία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξέλιξη που θα έχει η αναμέτρηση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης φέρεται να εισέπραξε την πρώτη άρνηση από τον πρώην βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα, στον οποίο πρότεινε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.