Τε. Μάι 8th, 2024

Μεταναστευτικό: «Ναι» του δήμου Σιντικής Σερρών στη δημιουργία κλειστής δομής

Κλειστή δομή για την προσωρινή κράτηση των μεταναστών που εισήλθαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, θα κατασκευαστεί στην περιοχή των Σερρών με τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Σιντικής να τάσσεται υπέρ της κυβερνητικής απόφασης.

Όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση των δημοτικών παρατάξεων του δήμου:

«Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα.

Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μετά την κοινή δήλωση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Σιντικής (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) και της κοινής δήλωσης των Βουλευτών Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, για την δημιουργία κλειστού κέντρου σε περιοχή του Δήμου Σιντικής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας»