Πα. Μαρ 29th, 2024

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δυτικός άξονας της περιφερειακής οδού Κατερίνης

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδικής υποδομής στην Κεντρική Μακεδονία παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρόκειται για τον δυτικό άξονα της περιφερειακής οδού Κατερίνης, που αποτελεί ένα από τα πλέον σύνθετα κι από τα μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας, εξυπηρετώντας όχι μόνον τους κατοίκους και επισκέπτες της Κατερίνης, αλλά και όσους κινούνται στην οδική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

«Κάθε έργο που ολοκληρώνουμε και παραδίδουμε, κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπολιτών μας. Αυτή άλλωστε, είναι η πραγματική ουσία της διοίκησης: Να σχεδιάζεις, να υλοποιείς και να ολοκληρώνεις έργα που δίνουν λύσεις, απτές και ουσιαστικές. Να έχεις πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη. Κάθε φορά που πετυχαίνουμε το στόχο μας, και εμείς ως διοίκηση, αλλά και συνολικά ως κοινωνία, παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, πιο αποφασισμένοι, πιο σίγουροι, για να κατακτήσουμε τους στόχους που βάζουμε, έχοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα, τον τόπο μας», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο δυτικός άξονας της περιφερειακής οδού Κατερίνης συνδέει την Κατερίνη με το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ξεκινώντας από το νότιο ανισόπεδο κόμβο του ΠΑΘΕ και καταλήγοντας στη σύνδεση με την παλαιά εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας.

Ουσιαστικά, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ο δυτικός άξονας περιφερειακής οδού Κατερίνης αποτελεί:

-Πρώτον, τη συλλεκτήρια οδό όλων των κινήσεων από την πόλη της Κατερίνης προς όλους τους οδικούς άξονες, που συνδέονται με την πόλη.

-Δεύτερον, τη συλλεκτήρια οδό όλων των κινήσεων προς την πόλη της Κατερίνης, τόσο από το εθνικό οδικό δίκτυο και το δευτερεύον εθνικό δίκτυο παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου – Ελασσόνας, όσο και από το επαρχιακό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Κατερίνης με τους όμορους Δήμους της Πιερίας.