Πε. Μαρ 28th, 2024

Δάκρυα συγκίνησης από τον Δάνη Τζαμτζή στην εκδήλωσή του – Το «μετανιώνω» του Τζιτζικώστα προς τον Μεϊμαράκη

Σε κλίμα πανηγυρικό και συγχρόνως φορτισμένο συγκινησιακά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην βουλευτή και υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας Ιορδάνη Τζαμτζή « Δάνης Τζαμτζής -Πρώτη γραμμή» στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας.

Στην εκδήλωση, η οποία είχε έντονο προεκλογικό «άρωμα», επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τον Δάνη Τζαμτζή προλόγισε ο παλαιός ΟΝΝεδίτης και πολιτευτής Νίκος Φώτος και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως ήταν αναμενόμενο για μια συγκέντρωση με κεντρικά πρόσωπα τον Δάνη Τζαμτζή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι αναφορές για τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ και τους αγώνες που έδωσαν με τη σημαία της νεολαίας είχαν την τιμητική τους.

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναδρομή στην πολιτική του καριέρα από τον δήμο Σκύδρας μέχρι τα έδρανα του Κοινοβουλίου και στάθηκε στην πορεία του στην «γαλάζια» νεολαία και στις μάχες που έδωσε για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης τα «δύσκολα» χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Δάνης Τζαμτζής δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στον τότε πρόεδρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στους αγώνες που έδωσαν από κοινού, φορώντας την ιστορική φανέλα της ΟΝΝΕΔ από την εποχή που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε 7% στα πανεπιστήμια μέχρι που η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο Δάνης Τζαμτζής είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη τον Μεϊμαράκη τον πρόεδρό μας, τον πρόεδρο που είχα στην ΟΝΝΕΔ τόσα χρόνια, τον μέντορά μου, τον μέντορά μου ο οποίος μου έμαθε πολλά πράγματα στην πολιτική και στον οποίο οφείλω ότι είμαι σήμερα.»

Τον λόγο πήρε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος καλωσόρισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Πέλλα και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι έχει κάνει τεράστια λάθη στην προσωπική του σχέση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ για τα οποία μετανιώνει, αναγνωρίζοντας ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποτελεί την ψυχή και την συνείδηση της Νέας Δημοκρατίας.