Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης του έργου, το οποίο προχωρά με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας με τον Δήμο Λαγκαδά.
Τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Δήμαρχος Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θάνος Μπέγκας, δήλωσε:
«Ως Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που συμβάλλουμε στην υλοποίηση ακόμη ενός σημαντικού έργου με ισχυρό κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία του Λαγκαδά.
Με συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Λαγκαδά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συνεχίζουμε να δημιουργούμε έργα ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα και επενδύουν στο μέλλον των παιδιών μας και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας».
Από την πλευρά της, η Νίκη Ανδρεάδου σημείωσε:
«Με την υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του νέου 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά ανοίγει ο δρόμος για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την εκπαίδευση και το μέλλον του τόπου μας. Ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό σχολείο περνά πλέον από τα χαρτιά στην πράξη, δίνοντας στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες του Λαγκαδά τις υποδομές που αξίζουν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, ευθύνη και επιμονή να υλοποιούμε έργα που ενισχύουν τη δημόσια εκπαίδευση και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στον Δήμο μας».
Όπως σημειώνεται, το έργο της κατασκευής νέου κτιριακού συγκροτήματος για το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά είναι προϋπολογισμού περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, έπειτα από σχετική απόφαση που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.
Το σχολείο θα είναι προσβάσιμο για άτομα με αναπηρίες.
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός των δράσεων, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, με στόχο την…
Η Attica Green Expo 2026 επιστρέφει από τις 27 έως τις 30 Μαΐου στο Κλειστό…
Την ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας και τα συνοδά έργα για διαμορφώσεις του περιβάλλοντος οδικού δικτύου στο…
Ένα έργο που για χρόνια έμενε στάσιμο, μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία.
Υπόσχεση για αλλαγές και ελεγχόμενη πρόσβαση στον ΣΜΑ από τον Δήμο.
Σειρά διατάξεων που επηρεάζουν άμεσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα σχολικά κτίρια, τις μισθώσεις ακινήτων των…