Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρθεί ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά τη μήνυση σε βάρος του για εργασίες που αποφάσισε προ διετίας, χωρίς την απαραίτητη άδεια στις κοίτες του ποταμού Λούρου που είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της ροής των υδάτων.
Τη μήνυση σε βάρος του περιφερειάρχη είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, ενώ στην εισαγγελία είχε διαβιβαστεί και το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Στοιχεία για την υπόθεση και φωτογραφίες που δείχνουν τον ποταμό χωρίς νερό είχαν κατατεθεί και από το δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση.
Όπως ανφέρουν και τοπικά μέσα, μετά την ολοκληρωση της σχετικής δικογραφίας, η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο στις 11 Δεκεμβρίου του 2025, ενώ μαζί με τον περιφέρειάρχη, στο εδώλιο του κατηγορουμένου να βρεθεί και η ανάδοχος εταιρεία που ανέλαβε τις εργασίες στον ποταμό για παραβαση του νόμου που αφορά σε περιβαλλοντικές παραβάσεις και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούν στην εκτέλεση έργων χωρίς περιβαλλοντική άδεια και στην πραγματοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης της κοίτης του ποταμού.
Να σημειωθεί ότι τον Μάιο του τρέχοντος έτους οριστικοποιήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το πρόστιμο, ύψους 181.871 που έχει επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά τον έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για το στέγνωμα του Λούρου, με την Περιφέρειας να προσφέυγει δικαστικά για την ακύρωσή του.
Πηγή: «Epiruspost»
Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…
Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.
Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…
Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…