Συνάντηση Καχριμάνη- Αλέξιου για τα μνημεία της Ορθοδοξίας
Ζητήματα που αφορούν στην συνεργασία Περιφέρειας και Ιεράς Μητρόπολης για τη συντήρηση- διάσωση ιστορικών μνημείων και ναών, εργασίες που έχουν δρομολογηθεί, ως και τη λειτουργία του Γηροκομείου Κόνιτσας συζήτησαν κατά την συνάντησή τους ο περιφερειάρχης Ηπείρου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Αλέξιο.
Επίσης, παρόντος και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Στομίου π. Μαξίμου, τέθηκε και το ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης των προσκυνητών προς τη Μονή καθώς και τα έντονα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα.
Ο Αλ. Καχριμάνης διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι αρωγός στην ακριτική Μητρόπολη- όπως και στις άλλες της Ηπείρου- για την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των Μνημείων της, στηρίζοντας παράλληλα το κοινωνικό της έργο.