Αντίθετη στην υλοποίηση του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου στη θέση Παλαιοχώρι Βουλγαρελίου- ρ. Καλαμάς, λόγω ασταθούς εδάφους και κατολισθήσεων είναι η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η Επιτροπή, κατά την συνεδρίασή της γνωμοδότησε αρνητικά στην υλοποίηση του έργου, αφού μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε πως «η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει έντονα και εκτεταμένα γεωδυναμικά φαινόμενα (κατολισθήσεις/αποκολλήσεις, καθιζήσεις, ρωγμές/αστάθειες πρανών και διάβρωση).
Όπως επισημάνθηκε, αυτά δεν αποτυπώνονται με επάρκεια στα σχέδια της ΜΠΕ και δεν τεκμηριώνονται με εξειδικευμένη γεωλογική–γεωτεχνική διερεύνηση/μελέτη επικινδυνότητας. Ενδεικτικά, καταγράφονται εμφανείς ζώνες πρόσφατης/ενεργής αστάθειας πρανών τόσο στην περιοχή του σταθμού παραγωγής όσο και σε τμήματα της όδευσης πλησίον της κοίτης».
Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.
Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.