Το παλιό παιχνίδι της αποποίησης ευθυνών και της μετάθεσής τους από τον έναν στον άλλο παίζουν τις τελευταίες ημέρες Περιφερειακή διοίκηση και δήμοι στην Ήπειρο αναφορικά με το θέμα της υποβάθμισης του περιφερειακού οδικού δικτύου, λόγω της Ιονίας Οδού.
Λόγω του προβλήματος, που έρχεται από τα παλιά, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης απέδωσε την ευθύνη για την ανακατάταξη του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στους δήμους και τα δημοτικά συμβούλια.
Συγκεκριμένα, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Λογοδοσίας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, υποστήριξε πως το θέμα αφορά πρωτίστως τους δήμους, και όχι την Περιφέρεια.
Όπως είπε:
«Η Περιφέρεια δεν έχει κανέναν λόγο να το παίξει ‘πατερούλης’. Το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος από τις τοπικές αρχές, και να υπάρξουν αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια. Αν κινηθούν οι δήμοι, εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να προχωρήσουμε τις απαιτούμενες ενέργειες».
Επίσης, δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για τη διαχείριση κονδυλίων από πλευράς των δήμων, αναφέροντας ότι:
«Οι δήμοι φέτος πήραν χρήματα για καθαρισμό του οδικού δικτύου από απορρίμματα, όμως μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες».
Η αρχή για να συζητηθεί εκ νέου το θέμα έγινε ταν τέθηκε το θέμα της υποβάθμισης του οδικού δικτύου από πρωτεύον σε δευτερεύον, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις και ανησυχία στους κατοίκους.
Πάντως και από την πλευρά της αντιπολίτευσης εμτιμήθηκε ότι η ανακατάταξη δεν συνεπάγεται προβλήματα, αλλά αντίθετα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο πολεοδομίας, κυκλοφορίας, χωροταξίας και αισθητικής.
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…