Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνάντηση Τρεπεκλή για την τουριστικής προβολής της ΠΙΝ

Τις προτάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, την ανάπτυξη των υποδομών και τις δράσεις για την προβολή όλων των περιοχών κατέθεσε στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής.

Κατά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για το αποτέλεσμα των ταξιδιών στις ΗΠΑ και την συμμετοχή της Περιφέρειας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία δημιουργίας ενός DMMO για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται ν’ ακολουθήσουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο επικείμενο ταξίδι στην Κίνα, όπου θα επιχειρηθεί μεθοδευμένη διείσδυση στην κινεζική αγορά.

Όπως τόνισε ο κ. Τρεπεκλής, οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον τουριστικό τομέα περιλαμβάνουν:

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,

Την προσέλκυση επισκεπτών με υψηλότερη αγοραστική δύναμη,

Το άνοιγμα σε νέες αγορές, όπως η αμερικανική, η κινεζική και η ινδική.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη επαφές με το Ελληνό-Ινδικό Επιμελητήριο, ενώ η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα εξωστρέφειας που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Εξωτερικών, ενισχύοντας τις προσπάθειες διεθνούς προβολής της.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της δημιουργίας ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Share

Τελευταία άρθρα

Φάρσαλα: Στοχευμένες απολυμάνσεις σε φρεάτια

Ο Δήμος Φαρσάλων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες απολυμάνσεις με παρεμβάσεις σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους…

10 ώρες ago

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Ερείκουσα και Οθωνούς

Δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των Διαποντίων Νήσων και τη νεολαία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

10 ώρες ago

Ιωάννινα: 2,2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Καρδαμιτσίων

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

10 ώρες ago

Καθημερινή η λειτουργία του info point στο λιμάνι της Καλαμάτας

Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 19:30 έως 22:30.

11 ώρες ago

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ανατολίτικης και μεσογειακής μουσικής

12 ώρες ago

Δημοπρατείται το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Δωδεκανήσου

Ιστορικό βήμα για το δικαίωμα των νησιωτών στη θεραπεία στον τόπο τους.

13 ώρες ago