Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με τη στήριξη της Περιφέρειας τα έργα στην Ιθάκη

Τις πρωτοβουλίες για αναπτυξιακά έργα στο νησί υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων που συναντήθηκε με το δήμαρχο Ιθάκης προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την βελτίωση των υποδομών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γιάννης Τρεπεκλής δεσμεύτηκε στο δήμαρχο Διονύση Στανίτσα να συμβάλει στην δρομολλόγηση και υλοποποίηση δύο σημαντικών έργων για το νησί, τα οποία αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Ειδικότερα, το ένα έργο αφορά το Δίκτυο Αποχέτευσης & Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στον Οικισμό Βαθύ Ιθάκης, το οποίο έχει προϋπολογισμό περίπου 16.000.000 € και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες υποδομές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ενημέρωσε τον δήμαρχο ο περιφερειάρχης, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των μελετών, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η ένταξη και χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-2027».

Το δεύτερο έργο είναι αυτό που αφορά σε Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ιθάκης, το οποίο έχει προϋπολογισμό περίπου 3.000.000 € και στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του νησιού.

Ο κ. Τρεπεκλής ενημέρωσε τον κ. Στανίτσα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την ένταξη και χρηματοδότησή του μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή».

Ο δήμαρχος Ιθάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και την προώθηση των ανωτέρω κρίσιμων παρεμβάσεων όσον αφορά στις υποδομές του νησιού.

Ο κ. Τρεπεκλής επισήμανε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων και τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα νησιά, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Share

Τελευταία άρθρα

Άμεσα τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων – Πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις

H κυβέρνηση βασική προτεραιότητά της αυτόν τον καιρό έχει τη στήριξη των πυρόπληκτων μετά τις…

4 ώρες ago

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αγγελούδη: “Το 2030 θα έχουμε μία καινούργια ΔΕΘ”

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη,…

4 ώρες ago

«Έξυπνο» δίκτυο παρακολούθησης υδατοδεξαμενών στον Υμηττό

«Έξυπνες» δεξαμενές - Ασφαλέστερος Υμηττός

4 ώρες ago

Πρώτη προσέγγιση του υπερπολυτελούς EXPLORA II στη Σύρο

Θετικές οι προοπτικές για το 2027.

5 ώρες ago

ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ραμνούντα

Οι παρεμβάσεις ενισχύουν την προστασία των μνημείων, αναβαθμίζουν τις υποδομές του χώρου και βελτιώνουν την…

5 ώρες ago