Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με τη στήριξη της Περιφέρειας τα έργα στην Ιθάκη

Τις πρωτοβουλίες για αναπτυξιακά έργα στο νησί υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων που συναντήθηκε με το δήμαρχο Ιθάκης προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την βελτίωση των υποδομών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γιάννης Τρεπεκλής δεσμεύτηκε στο δήμαρχο Διονύση Στανίτσα να συμβάλει στην δρομολλόγηση και υλοποποίηση δύο σημαντικών έργων για το νησί, τα οποία αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Ειδικότερα, το ένα έργο αφορά το Δίκτυο Αποχέτευσης & Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στον Οικισμό Βαθύ Ιθάκης, το οποίο έχει προϋπολογισμό περίπου 16.000.000 € και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες υποδομές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ενημέρωσε τον δήμαρχο ο περιφερειάρχης, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των μελετών, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η ένταξη και χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-2027».

Το δεύτερο έργο είναι αυτό που αφορά σε Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ιθάκης, το οποίο έχει προϋπολογισμό περίπου 3.000.000 € και στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του νησιού.

Ο κ. Τρεπεκλής ενημέρωσε τον κ. Στανίτσα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την ένταξη και χρηματοδότησή του μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή».

Ο δήμαρχος Ιθάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και την προώθηση των ανωτέρω κρίσιμων παρεμβάσεων όσον αφορά στις υποδομές του νησιού.

Ο κ. Τρεπεκλής επισήμανε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων και τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα νησιά, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Share

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

8 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

8 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

8 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

9 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

9 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

10 ώρες ago