Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εκπαίδευση θετών γονέων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Έντονο κοινωνικό χαρακτήρα έχει το ππρόγραμμα εκπαίδευσης Υποψηφίων Θετών Γονέων από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις εξής ημερομηνίες: 13,14,19, 20 και 21 Δεκεμβρίου 2024.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να βοηθηθούν οι υποψήφιοι θετοί γονείς προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ανατροφής παιδιών στη σύγχρονη εποχή, καθώς και στο χειρισμό των ιδιαίτερων θεμάτων που προκύπτουν από την ειδική κατάσταση της υιοθεσίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών και θα υλοποιηθεί σε 5 διαδικτυακές συναντήσεις κατά τις ώρες 15.00μ.μ. έως 21.00μ.μ και 09.00π.μ. έως 15.00μ.μ.

Όσοι θα συμμετάσουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι κάτοικοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και υποψήφιοι θετοί γονείς από την υπόλοιπη Ελλάδα, που έχουν αξιολογηθεί θετικά από άλλους φορείς εποπτείας, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

14 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

15 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

17 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

17 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

18 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

18 ώρες ago