Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ευρεία σύσκεψη για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

Το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, που έχει κατ’ επανάληψη αποτελέσει σημείο τριβής, τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο περιφερειακής διοίκησης, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων και τον συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επιχειρηματική κοινότητα και τους πολίτες, ο Γιάννης Τρεπεκλής συγκάλεσε την σύσκεψη με θεμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι τρεις δήμαρχοι της Π.Ε. Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος (Κεντρική Κέρκυρα & Διαπόντιοι Νήσοι), Γιώργος Μαχειμάρης (Βόρεια Κέρκυρα) και Γιάννης Καββαδίας (Νότια Κέρκυρα).

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι, ενόψει της τουριστικής περιόδου, τα ζητήματα υποδομών και κυρίως της ανακύκλωσης αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια και τους Δήμους, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη εγκατασταθεί ο ανάδοχος για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, έχουν ξεκινήσει οι τοπογραφικές εργασίες και έχει ολοκληρωθεί η γεωτεχνική μελέτη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε κοινό πλαίσιο ενεργειών για το επόμενο διάστημα, με έμφαση στην ανακύκλωση στην πηγή και στη βελτίωση της αποκομιδής. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τρεπεκλής, θα ακολουθήσουν στοχευμένες συναντήσεις με τον ξενοδοχειακό κλάδο, τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα εστίασης, ώστε μέσα από συνεργασία να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος και να περιοριστεί το υψηλό κόστος μεταφοράς απορριμμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη εκστρατείας ενημέρωσης και κινητοποίησης πολιτών και επαγγελματιών, καθώς, όπως τόνισε, η αύξηση της ανακύκλωσης μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων για τους Δήμους και σε πρόσθετη χρηματοδότηση για νέες αναγκαίες υποδομές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης, υπό την ιδιότητά του και ως προέδρου του ΦοΔΣΑ, ανέδειξε και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων διαχείρισης, σημειώνοντας ότι, κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους, οργανώνεται και βελτιώνεται ουσιαστικά το πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο ποιοτικές και βιώσιμες λύσεις για το σύνολο των Ιονίων Νήσων.

Share

Τελευταία άρθρα

Ηράκλειο: Αυτοψία Καλοκαιρινού στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης

Σε εξέλιξη οι εργασίες που καθιστούν το Ηράκλειο τον Δήμο με το νεότερο δίκτυο ύδρευσης…

2 λεπτά ago

Έκρυβε εκπλήξεις η επίσκεψη Βρούτση στην Πάρο

Δρομολογείται η κατασκευή νέου κτηρίου στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου.

16 λεπτά ago

Ξεκινά το 2ο Psara Sports Festival στα Ψαρά

Τέσσερις ημέρες γεμάτες αθλητισμό, πολιτισμό και εμπειρίες στο πλαίσιο του Psara In Motion

37 λεπτά ago

Επικαιροποίηση του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027»

Τονίζοντας ότι το Βόρειο Αιγαίο δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου για την υλοποίηση των…

52 λεπτά ago

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia στη Φυλή

Πέντε ημέρες γεμάτες αγωνιστική δράση, συγκινήσεις, αθλητικό ήθος και σπουδαίες επιδόσεις συνέθεσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα …

1 ώρα ago

Συνεχίζεται το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης στο Ηράκλειο

Την πορεία των εργασιών για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στην πόλη είδε από…

2 ώρες ago