Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Κεφαλονιάς

Σε ισχύ, ως και την Πέμπτη θα παραμείνουν τα αυστηρά μέτρα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών σε όλα τα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας.

Κατόπιν συνεννοήσεως με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, ως την Πέμπτη θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου & σε περιοχές της Κεφαλονιάς με υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η απόφαση ελήφθη, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας θα αντιστοιχεί στο βαθμό επικινδυνότητας 4 και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επίσης θα παραμείνουν κλειστά τις ίδιες ημερομηνίες και ώρες η Χερσόνησος του Κάστρου της Άσσου και το άλσος του Κάστρου Αγ. Γεωργίου σε συνεννόηση με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας, καθώς και οι χωματόδρομοι Αγ. Αθανάσιος – Τηλέγραφος – Μνημείο Ιταλών και Καταβόθρες – Μνημείο Ιταλών στο περιαστικό άλσος Αργοστολίου, όπως και το Άλσος “Τραπεζάκι” Λειβαθούς σε συνεννόηση με το Δήμο Αργοστολίου.

Επιπλέον τις ίδιες ώρες θα εκτελούνται για επιτήρηση πτήσεις με drone σε διάφορες περιοχές τις ΠΕ Κεφαλληνίας.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και προστατευόμενων περιοχών Ιονίων Νήσων του ΟΦΥΠΕΚΑ θα μεριμνήσει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές  για την εφαρμογή του μέτρου.

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

4 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

4 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago