Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κόντρα Περιφέρειας- δήμου Βοΐου για το έργο του Θερμοκηπίου

Στις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Βοΐου αναφορικά με τις καθυστερήσεις ένταξης του έργου του Θερμοκηπίου, με πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απάντησε ο Γιώργος Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι όλα θα συζητηθούν στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος, σύμφωνα με τη νέα πρόταση του Δήμου.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, σχολιάζοντας τη δήλωση: «Μας παίζουν καθυστέρηση, κωλυσιεργούν….» που έκανε ο Χρήστος Ζευκλής, απάντησε ότι: «τα χρήματα αυτά εγκρίθηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ώστε να γίνει ένα θερμοκήπιο 6 στρεμμάτων και να δημιουργηθούν 10 θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε λάθος την έκφραση, σημειώνοντας ότι δεν του καταλογίζει σκοπιμότητα αλλά βιασύνη.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του θέματος, ο Γ. Αμανατιδης είπε ότι το 2021, έργο εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα με τίτλο «Κατασκευή συνδετήριας οδού και διαμόρφωση κόμβου προσπέλασης χώρου νέου σφαγείου Βοΐου» προϋπολογισμού 705.000,00 ευρώ

Τον Μάρτιο 2025 ο Δήμος Βοΐου απέστειλε νέο Τεχνικό Δελτίο Έργου με διαφορετικό φυσικό αντικείμενο, σε αντικατάσταση του προηγούμενου έργου,  ήτοι με τίτλο: «Δημιουργία Πρότυπης Θερμοκηπιακής Μονάδας με σύστημα υδροπονίας στην Τ.Κ. Νεάπολης του Δήμου Βοΐου», προϋπολογισμού 901.125,94 € ήτοι υψηλότερο κατά 200.000,00 ευρώ

Δεδομένου ότι το εγκεκριμένο ποσό ήταν γνωστό ενώ ταυτόχρονα στο Τεχνικό Δελτίο είχαν ενταχθεί και λειτουργικά μη επιλέξιμα κόστη του θερμοκηπίου, ζητήθηκε η προσαρμογή τόσο της Μελέτης Βιωσιμότητας όσο και του Τεχνικού Δελτίου στο αρχικά εγκριθέν ποσό των 705.680,00 ευρώ.

Επίσης, με έγγραφο αίτημά του, ο Δήμος Βοΐου ζήτησε την απένταξη του αρχικού έργου γιατί εξέλειπε η αναγκαιότητα υλοποίησής του και την ένταξη του θερμοκηπίου στο αρχικά εγκριθέν ποσό.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, στις 22-12-2025, αποφασίστηκε ομόφωνα η απένταξη του αρχικού έργου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, ομόφωνα επίσης, η έγκριση υποβολής πρότασης στο ίδιο πρόγραμμα σε αντικατάσταση αυτού, με τίτλο: «Δημιουργία Πρότυπης Θερμοκηπιακής Μονάδας με σύστημα υδροπονίας στην ΤΚ Νεάπολης του Δήμου Βοΐου», με προϋπολογισμό 705.680 ευρώ.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για το ζήτημα και λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, ο περιφερειάρχης είπε πως εντός των ημερών συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος για ένταξη του έργου σύμφωνα με τη νέα πρόταση του Δήμου Βοΐου.

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

9 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

9 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

9 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

10 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

10 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

10 ώρες ago