Το πρόγραμμα 24ωρης υποστήριξης ηλικιωμένων και ΑμεΑ, «Κλικ Ζωής» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε σε εκδήλωση στην Πάτρα ο Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ο περιφερειάρχης, μιλώντας στην αίθουσα «Ερασμία Κάνιστρα» του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, ανέλυσε το πρόγραμμα που αφορά στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ, προσφέροντας υποστήριξη και ενίσχυση της ποιότητας ζωής τους μέσω 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης και δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της στήριξης της αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και ΑμεΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής και ασφαλής γήρανσή τους πληθυσμού.
Παράλληλα, και όσον αφορά στο κοστος του προγράμματος σημείωσε πως παρέχεται δωρεάν στους ωφελούμενους και χρηματοδοτείται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και ΑμεΑ, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει με κάθε τρόπο δράσεις που προάγουν την κοινωνική ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων, διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής τους και ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παρέχει 24ωρη υποστήριξη μέσω τηλεφωνικής γραμμής και συσκευών τηλε-ειδοποίησης για άμεση βοήθεια, ενώ προσφέρονται συσκευές παρακολούθησης θέσης εκτός σπιτιού για την ασφαλή μετακίνηση των ωφελούμενων.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη 3.000 πολιτών από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος προχωρούν σε μια στρατηγική σύμπραξη, θέτοντας…
Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…
Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…
Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…
Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…
Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…