Πε. Μαρ 28th, 2024

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Παπαναστασίου – Την προσκάλεσε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αγρινίου

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα  Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Αγρινίου επέδωσε επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας  να παραστεί και να τιμήσει με την παρουσία της, τις εκδηλώσεις εορτασμού της 11ης Ιουνίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει  στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου  για τις επετειακές εκδηλώσεις  για την απελευθέρωση του Αγρινίου αλλά και το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου  με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Στη συνέχεια μάλιστα τις προτάσεις του παρουσίασε και στην υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την πρόσκληση  και  υπογράμμισε ότι εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο, εφόσον επιτρέψουν οι συνθήκες και το πρόγραμμα της,  να  παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού στο Αγρίνιο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου πρόσφερε στην κ. Σακελλαροπούλου  αντίγραφο του  έργου  “Πορφυρό βλέμμα” του Χρήστου Γαρουφαλή, από τη μεγάλη ενότητα έργων του ζωγράφου “Ανθρώπων βλέμματα”,   υπογεγραμμένο από τον καλλιτέχνη.