Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κοροναϊός- Μίνι lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα: Μάσκα παντού, «λουκέτο» στην εστίαση τα μεσάνυχτα

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων εισέρχονται η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

● Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Share

Τελευταία άρθρα

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην κατάργηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιμονή…

33 λεπτά ago

Συναντήσεις Χρ. Κορωναίου με στελέχη της Περιφέρειας & της κεντρικής διοίκησης

Στη Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, για τεχνικά ζητήματα που αφορούν το νησί.

1 ώρα ago

Εκπόνηση DMMO από τον Δήμο Πάρου

Υπογραφή σύμβασης για υπηρεσίες εκπόνησης και υλοποίησης οδικού χάρτη σύστασης και λειτουργίας Οργανισμού Διαχείρισης και…

2 ώρες ago

Ερέτρια: 2 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

2 ώρες ago

Περιφέρεια Στ. Ελλάδας: Ενισχύεται η Οδική Ασφάλεια

Φ. Σπανός: "Σταθερός μας στόχος είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών".

2 ώρες ago

5o Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Νισύρου

Η επιστήμη στο κέντρο ενός "Ζωντανού Εργαστηρίου".

2 ώρες ago