Τρ. Απρ 16th, 2024
ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Παρέμβαση αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας στο υπουργείο Τουρισμού- Άμεσα μέτρα για τους επαγγελματίες

Επιστολή – παρέμβαση προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με αφορμή το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι εμπλεκόμενες με τον τουρισμό επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια κλπ) έστειλε άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης.

Ο κ. Κοροβέσης μάλιστα, ζητά συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τους επαγγελματίες και τον καλεί να πραγματοποιήσει ειδική σύσκεψη για τα προβλήματα στον τουρισμό εξ’ αιτίας του κοροναϊκού στην Αρχαία Ολυμπία.

Ειδικότερα η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:

«Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις με τη διάδοση του κορωνοϊού στην περιοχή μας και την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, οι κρατήσεις των τουριστικών καταλυμάτων ακυρώνονται τόσο στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια των Νομών Ηλείας και Αχαΐας. Το οικονομικό πλήγμα τόσο για τα τουριστικά καταλύματα όσο και για τα καταστήματα εστίασης είναι τεράστιο. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την παρέμβασή σας, ώστε να παρθούν μέτρα τόνωσης της αγοράς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.
Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 31 Ιουλίου 2020.
Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/07/2020 σε εφορία και ΕΦΚΑ.
Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για έξι (6) μήνες.
Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες και πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων με αναστολή πληρωμής για λογαριασμούς ΔΕΗ των εξής κατηγοριών:
Εμπορικές Επιχειρήσεις
Επιχειρήσεις Εστίασης
Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις
Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών
Εφαρμογή του προγράμματος Business Regovery.
Αποζημίωση επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος (από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ 13776/27.02.20 μέχρι και έξι μήνες μετά) είτε από Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε με ειδική άδεια να τεθεί από τον κανονισμό 651/2014 της Ε.Ε. για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Τέλος, σας ζητούμε ειδική σύσκεψη στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας για να ενημερωθείτε και να δείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Τουρισμού».