Πα. Απρ 19th, 2024

Κοροναϊός: Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις της Δυτικής Ελλάδας- Τι θα γίνει με την αφή Ολυμπιακής Φλόγας

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό και συμμορφούμενη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ακυρώνει τη διοργάνωση ή τη συμμετοχή της σε όλες τις εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, ακυρώνονται και οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να συνδιοργανωθούν με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με την ευκαιρία αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Επίσης, ακυρώνεται η συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα από 17 έως 19 Μαρτίου 2020.

Μιλώντας στο e-ota.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης συνιστά ψυχραμία στην αντιμετώπιση της έξαρσης του ιού τονίζοντας ότι οι αναβολές των προγραμματισμένων εκδηλώσεων πραγματοποήθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και πρόληψης.

«Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακυρώνει τις προσεχείς εκδηλώσεις βάση των οδηγιών του υπουργείου Υγείας. Το τελετουργικό για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά με λογότερες διαπιστεύσεις για την Ελλάδα και το εξωτερικό, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κοροναϊού», δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης.

Με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί κανονικά -αν και με περιορισμένες διαπιστευμένες παρουσίες- το ίδιο και η Λαμπαδηδρομία, καθώς και η Τελετή Υπογραφής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για το διάστημα από 6 έως 13 Μαρτίου, στο πλαίσιο της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.