Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Φαρμάκης και Μαυρομμάτης στην «πνιγμένη» Αιτωλοακαρνανία

Στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που κινητοποιήθηκε άμεσα για να συνδράμει τις προσπάθειες των δήμων και των πολιτών.

Στις πληγείσες περιοχές είχαν σπεύσει ήδη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, μαζί με κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών και μηχανημάτων, προκειμένου να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ομαλότητας.

«Είμαστε απέναντι σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά τη σφοδρότητα των φαινομένων που είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Και το δεύτερο, αφορά τα ελλείμματα πολλών ετών σε υποδομές αλλά και έργα προστασίας και προφύλαξης των οικιστικών περιοχών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Εννοείται πως είναι αδύνατο σε έναν μήνα – ή ακόμα και σε έναν χρόνο – να γίνουν όσα δεν έγιναν επί χρόνια. Όμως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι μόνο δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά μαζί με τους δήμους και τις άλλες υπηρεσίες θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για να προφυλάξει τους πολίτες και τις περιουσίες τους, ενώ επιπλέον θα δρομολογήσει όλα τα αναγκαία έργα και θα αναζητήσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να μετατραπεί η Δυτική Ελλάδα σε πρότυπη περιοχή αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Γιατί αυτό δεν είναι… πολυτέλεια, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ανάπτυξης».

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσημα στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης η Π.Ε. Πέλλας

Βελτιώνεται η λειτουργικότητα του προγράμματος και διευκολύνεται η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερόμενων.

10 λεπτά ago

Παρεμβάσεις αναβάθμισης στο κλειστό του Αιόλου στον Ταύρο

Τα έργα και τις παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, συνεχίζει ο…

12 λεπτά ago

Πρόσκληση 65 εκατομμυρίων για δήμους και ΔΕΥΑ για έργα ύδρευσης

Η ενίσχυση των υποδομών για την σωστή διαχείριση του νερού, την βελτίωση της ποιότητάς του…

26 λεπτά ago

Νέα συνάντηση Δούκα με κατοίκους της Κυψέλης για τις ζημιές σε κτίρια

Νέες πρωτοβουλίες από τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη των κατοίκων.

35 λεπτά ago

Θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς είναι ώρα για σινεμά!

49 λεπτά ago

Έναρξη εγγραφών στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας

Τα παιδιά πρέπει να είναι ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

59 λεπτά ago