Πα. Απρ 19th, 2024

Ετοιμάζεται να ανακοινώσει στήριξη σε Φαρμάκη ο Νικολόπουλος για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Μόνο… αδρανής και αμέτοχος των εξελίξεων δεν μένει ο Νίκος Νικολόπουλος μετά το τέλος του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα, όπου μπορεί να μην πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει (δηλαδή τη συμμετοχή του στον β’ γύρο ως αντίπαλος του Κ. Πελετίδη), αλλά δείχνει πως συνεχίζει να αποτελεί έναν πολιτικό παράγοντα της περιοχής με απήχηση, που μάλιστα δρομολογεί τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

Και αυτό το μέλλον δεν είναι και πολύ μακρινό. Και για να μην δημιουργούμε μυστήριο, ξεκαθαρίζουμε: Ο Νίκος Νικολόπουλος αφότου ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Γρηγόρη Αλεξόπουλο για τον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα (κάνοντας ακριβώς αυτό που είχε δεσμευτεί και προεκλογικά, δηλαδή να στηρίξει τον αντίπαλο του κ. Πελετίδη), ετοιμάζεται να ανακοινώσει και την σαφή στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Οι πληροφορίες λένε πως θα το κάνει σήμερα κιόλας, μετά τη συνάντηση που θα έχει με στελέχη και εθελοντές της δημοτικής του παράταξης, «Νέα Πάτρα» στο ξενοδοχείο Πάτρα Παλλάς, μοιράζοντας ευχαριστίες προς όλους, αλλά και δρομολογώντας τη θεσμική παρουσία της δημοτικής του παράταξης, με καταστατικό και Διοικούσα Επιτροπή.

Γιατί όμως ο Νίκος Νικολόπουλος επιθυμεί να εκφράσει στήριξη στον κ. Φαρμάκη; Μα γιατί είναι… ο Νίκος Νικολόπουλος!  Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής δέχτηκε εισηγήσεις από φίλους του να μην πάρει θέση για τις περιφερειακές εκλογές, αφού εξάλλου δεν είχε και κάτι να κερδίσει ή να χάσει από αυτό. Κάποιοι, μάλιστα, του θύμισαν πως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε να στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδημάτου στον δήμο. Όμως ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν κάθετος. «Εγώ σιωπηλός δεν μένω» είπε στους συνεργάτες του, τονίζοντας πως πάντα κάνει αυτό που του υπαγορεύει η συνείδησή του και το οποίο εκφράζει δημοσίως, ανεξάρτητα από το εάν αρέσει σε πολλούς ή λίγους και αν του δημιουργεί πολιτικά οφέλη ή πολιτικά κόστη.

Επιπλέον όμως, ο κ. Νικολόπουλος έχει και έναν ακόμα λόγο για να εκφράσει στήριξη προς τον κ. Φαρμάκη. Είναι ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Φωκίων Ζαίμης, που ανοιχτά εξέφρασε την στήριξή του στον κ. Νικολόπουλο για τον δήμο και ο οποίος, αποδεικνύεται ότι πήγε εξαιρετικά καλά στη μάχη του σταυρού και είναι πλέον σίγουρος περιφερειακός σύμβουλος, ανεβάζοντας πολύ τις «πολιτικές μετοχές» του.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, που δεν ξεχνάει αυτούς που τον στήριξαν και έχοντας εκφράσει την ικανοποίησή του για την εκλογή του κ. Ζαίμη, είναι έτοιμος σήμερα λοιπόν να ανακοινώσει στήριξη στην παράταξη του κ. Ζαίμη, εκπληρώνοντας και αυτό το ηθικό χρέος…

 «ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ»

Πέραν τούτου, ο Νίκος Νικολόπουλος προχωράει με γρήγορα βήματα στην θεσμική και καταστατική λειτουργία της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα», με τους συνεργάτες του να λένε ότι χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη υπογράψει το καταστατικό που θα κατατεθεί επίσημα, καλώντας μάλιστα να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και όσοι «…δεν μας ψήφισαν αλλά μας αγάπησαν», όπως λέει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Η «Νέα Πάτρα» λοιπόν, θα αποκτήσει διοίκηση και οργανόγραμμα. Με γνωστούς συνδικαλιστές και άλλα στελέχη να το απαρτίζουν, δημιουργώντας ένα νέο και φιλόδοξο εγχείρημα για την «επόμενη μέρα» στα δημοτικά πράγματα, υπό τον συνθηματικό τίτλο «Το κόμμα των Πατρινών».

Λειτουργώντας μάλιστα στα πρότυπα των κομμάτων της Βουλής, η «Νέα Πάτρα» του Νίκου Νικολόπουλου θα αποκτήσει σκιώδεις αντιδημάρχους και τομεάρχες, υπεύθυνους για κάθε τομέα λειτουργίας του δήμου Πατρέων. Θα αποκτήσει επίσης, υπεύθυνους συνοικιών και επιτροπές. Με άλλα λόγια, ο κ. Νικολόπουλος χτίζει έναν ολόκληρο μηχανισμό, κάτι σαν… «δήμο», που θα λειτουργεί εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου. Κατά συνέπεια, όποιος νομίζει ότι η επόμενη 4ετία στα δημοτικά πράγματα θα είναι… ήσυχη, μάλλον γελιέται. Ο Νίκος Νικολόπουλος θα είναι διαρκώς παρών και… έτοιμος!

ΑπάντησηΠροώθηση