Τον άμεσο καθαρισμό συγκεκριμένων δασικών περιοχών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς, ζητά με επιστολή του από το Δασαρχείο της Πάτρας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης.

Συγκεκριμένα, επιστολή προς το Δασαρχείο Πατρών με την οποία ζητά να προχωρήσουν άμεσες διαδικασίες καθαρισμού στο περιαστικό δάσος της Μόμα στον Ριγανόκαμπο του Δήμου Πατρέων, απέστειλε ο Φωκίων Ζαΐμης.

Ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει πως «το δασικό αυτό σημείο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής και για την ανάγκη να αποφευχθεί κάθε επικινδυνότητα κατά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε», γι΄αυτό και υπογραμμίζει ότι «θα πρέπει να εκκινηθούν  χωρίς καμία καθυστέρηση οι εργασίες καθαρισμού».

Προσθέτει δε, ότι «η εν λόγω δασική έκταση αποτελεί το τρίτο περιαστικό δάσος της Πάτρας και έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη.

Γειτνιάζει ανατολικά και βόρεια με τον οικισμό του Ρωμανού και με πολλές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, στην δυτική πλευρά της δασικής έκτασης βρίσκονται διυλιστήρια της ΔΕΥΑΠ, ενώ στα νότια βρίσκεται στρατιωτική εγκατάσταση όπου με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχεδιάζεται η κατασκευή συγκροτήματος στρατιωτικών κατοικιών»

Να σημειωθεί πως για το θέμα έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα άμεσων παρεμβάσεων από τον Δήμο Πατρέων και την Κοινότητα Ελεκίστρας, με επιστολή προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 5-06-2026 που περιγράφει την κατάσταση.

Τέλος, ο Φ. Ζαΐμης κλείνει την επιστολή του, σημειώνοντας πως η Π.Ε. Αχαΐας είναι στην διάθεσή του Δασαρχείου για κάθε συνεργασία ώστε να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός, σημειώνοντας μάλιστα πως «ως Π.Ε. είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο που θα μας ζητηθεί ώστε ο καθαρισμός να γίνει άμεσα πράξη».