Σε υψηλού επιπέδου συζητήσεις συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος, παρουσιάζοντας τα έργα και τις δράσεις της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους τομείς επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της περιφέρειας στο κορυφαίο φόρουμ καινοτομίας Innovent Forum 2026, ο αντιπεριφερειάρχης συνέβαλε ενεργά στον δημόσιο διάλογο για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στις εργασίες συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, η Εύη Δραμαλιώτη, Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο φόρουμ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σειρά σημαντικών συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της πολιτικής, της επιχειρηματικής κοινότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας, καθώς και με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων. Κατά τις επαφές αυτές, προώθησε τις στρατηγικές και τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τομέα της καινοτομίας, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες συνεργασίας και επενδύσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις δικτύωσης και στο Matchmaking Event, το οποίο προσέφερε στοχευμένες B2B συναντήσεις μεταξύ startups, επιχειρήσεων, επενδυτών και οργανισμών, ενισχύοντας τη διασύνδεση του οικοσυστήματος καινοτομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σε δήλωσή του, ο Τάκης Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδίδουμε τεράστια σημασία στην παραγωγή γνώσης και κανοτομίας, όπως αποδίδουμε τεράστια σημασία και στην αξιοποίησή της από την επιχειρηματική κοινότητα και ιδιαίτερα, την τοπική.

Γιατί αυτή η σύζευξη γνώσης και επιχειρηματικότητας είναι η «συνταγή» που μας οδηγεί στο μέλλον, που αξιοποιεί τα μυαλά των νέων ανθρώπων και ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται, ισχυροποιείται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες για όλους.

Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Δυτική Ελλάδα αλλάζει.

Και αυτό δεν είναι λόγια, είναι αριθμοί.

Είμαστε πλέον η 4η Περιφέρεια στην Ελλάδα σε πλήθος νεοφυών επιχειρήσεων.

Βρισκόμαστε στη θέση 11 σε όλη την Ευρώπη και στη θέση 170 παγκοσμίως ως περιοχή παραγωγής καινοτομίας, παρουσιάζοντας βελτίωση 14% από το 2018.

Αυτό είναι η πιο ισχυρή απόδειξη ότι αυτός ο τόπος διαθέτει ανθρώπους που διψάνε για ανάπτυξη και ικανότατα μυαλά.

Στόχος μας είναι η Δυτική Ελλάδα της επόμενης πενταετίας να γίνει μία πραγματικά ευρωπαϊκή περιφέρεια καινοτομικής επιχειρηματικότητας».

Share

Τελευταία άρθρα

Αναβαθμισμένος χώρος αναψυχής και άθλησης η Φρεαττύδα

Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…

1 ώρα ago

Πρωτοποριακό μοντέλο αντιπλημμυρικής προστασίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…

1 ώρα ago

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

2 ώρες ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

3 ώρες ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

3 ώρες ago