Την λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της επιβίωση του κλάδου ζητούν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, τις καθυστερημένες επιδοτήσεις και τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές και ζωονόσους, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αχαΐας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων, στην σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, που σηκώνουμε στις πλάτες μας το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας, τις ανοιχτές τιμές όπως στην σταφίδα και την πληρωμή όποτε και όπως θέλουν οι έμποροι και μεταποιητές, τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και τις χαμηλές αν όχι ανύπαρκτες αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα, ήρθαν να προστεθούν και νέα που οδηγούν στην εξαθλίωση χιλιάδες παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Οι αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκάλυψαν την αντιδραστική ΚΑΠ της ΕΕ όπου τεράστια ποσά από τις ενισχύσεις  αντί να φτάσουν στα χέρια των παραγωγών και κτηνοτρόφων, εκείνων δηλαδή που τα έχουν πραγματικά ανάγκη μπαίνουν στις τσέπες μιας χούφτας επιχειρηματιών,  εμπόρων και διαφόρων παρατρεχάμενων της κυβέρνησης.

Παράλληλα έχουν προχωρήσει σε «στάση πληρωμών», ακόμη και σε αυτές τις κουτσουρεμένες επιδοτήσεις, οδηγώντας σε αδιέξοδο πολλούς βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους στην περιοχή μας.

Τα ελλιπή μέτρα για την εξάπλωση της ευλογιάς στην Δ.ΑΧΑΙΑ που έχουν καταστροφικές συνέπειες για δεκάδες κτηνοτρόφους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστροφή.

Όλα αυτά είναι οι  καταστροφικές συνέπειες της ΚΑΠ της ΕΕ με τις αθρόες εισαγωγές ζώων από τρίτες χώρες, των σκανδάλων και της στήριξης των εμπόρων εις βάρος των παραγωγών.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες όπως και οι προηγούμενες που υλοποίησαν την ΚΑΠ και κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται  η αδυναμία να προστατέψει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, που στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες φταίει ο κακός μας ο καιρός, στην εξάπλωση των ζωονόσων δείχνουν με το δάχτυλο ως μέτρο την ατομική ευθύνη των κτηνοτρόφων.

Ευθύνες έχουν και τοπικοί θεσμοί όπως η ΠτΔΕ που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για όλα αυτά.

Η Κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί  φορείς οφείλουν  να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα».​‌‍