Έργα ενίσχυσης των αθλητικών και περιβαλλοντικών υποδομών
Δύο νέες προγραμματικές συμβάσεις συνολικού ύψους άνω των 2,5 εκ. ευρώ, που αφορούν την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη θέση Μαζαρέκο Σπάτων και τη δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του αρδευτικού δικτύου Καλλιθέας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Συγκεκριμένα, η πρώτη σύμβαση που υπεγράφη αφορά στην ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη θέση Μαζαρέκο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, με προϋπολογισμό 1,86 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη σχετίζεται με την προμήθεια και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του αρδευτικού δικτύου της Καλλιθέας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 668.520 ευρώ.
Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου και Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, και την ουσιαστική υποστήριξη που παρέχει στα μεγάλα έργα υποδομής των δήμων τους.
Όσον αφορά στο Αθλητικό Κέντρο στη θέση Μαζαρέκο, το έργο αφορά στην ολοκλήρωση ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, που έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για αθλητικές δραστηριότητες.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
– Η διαμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου για την εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα.
– Η δημιουργία θέσεων στάθμευσης για κοινό και αθλητές.
– Η προσθήκη περιφράξεων.
– Η διαμόρφωση κατάλληλων εισόδων – εξόδων στους αθλητικούς χώρους.
– Η κατασκευή δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και αποχετεύσεων και
– Ο ηλεκτρολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός του εξωτερικού φωτισμού του γηπέδου.
Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 44 μήνες.
Για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του αρδευτικού δικτύου της Καλλιθέας, η σύμβαση αφορά στην προμήθεια και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του αρδευτικού δικτύου που θα καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι το υπάρχον σύστημα, που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1990, και αρδεύει όλους τους χώρους πρασίνου με νερό που προέρχεται από τα υπόγεια ύδατα, θα εκσυγχρονιστεί πλήρως, επιτρέποντας τον απομακρυσμένο έλεγχο των γεωτρήσεων και του κεντρικού αντλιοστασίου του Δήμου.
Κατά την υπογραφή των δύο συμβάσεων ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία ενίσχυσης των υποδομών και των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες, υλοποιώντας έργα που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, στην ενίσχυση της αειφορίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Σήμερα, υπογράφηκαν δύο ακόμη σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις, που αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
Η ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη θέση Μαζαρέκο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, είναι ένα έργο το οποίο ανταποκρίνεται στην ανάγκη για δημιουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών στην περιοχή, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη των νέων και στην προώθηση του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο. Είναι ένα έργο που θα προσφέρει στους πολίτες έναν πλήρως αναβαθμισμένο χώρο για άθληση και ψυχαγωγία, ενώ θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα προάγουν την κοινωνική συνοχή και την υγιή άσκηση.
Η δεύτερη σημαντική σύμβαση αφορά την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του αρδευτικού δικτύου της Καλλιθέας και αποσκοπεί στη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων της πόλης. Σε μια εποχή όπου η εξοικονόμηση νερού και η σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, η αναβάθμιση του αρδευτικού συστήματος θα εξασφαλίσει την αποδοτική χρήση του νερού και τη μείωση της σπατάλης, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη λειτουργία των πρασίνων χώρων και της φυσικής ομορφιάς της πόλης. Η Περιφέρεια Αττικής, συνεργάζεται στενά και με τους 66 Δήμους του Λεκανοπεδίου για την κατασκευή υποδομών, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των συμπολιτών μας».
