Περιφέρεια Αττικής

Σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας

 Γ. Πατούλης: «Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, όπως η Λ. Βασιλίσσης Σοφίας εκσυγχρονίζονται. Στόχος μας η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας»

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η ασφαλτόστρωση της Βασιλίσσης Σοφίας, μιας από τις πλέον κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής. Στόχος των σχετικών εργασιών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής,  είναι η Λ. Βασιλίσσης Σοφίας να αποκτήσει μια  νέα εικόνα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από την λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι και το Hilton και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος της. Επιπλέον η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας διαθέτει νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης Led, καθώς και συγχρόνους φωτεινούς σηματοδότες.

Οι σχετικές εργασίες οι οποίες είναι σε εξέλιξη σηματοδοτούν και την ολοκλήρωση του έργου της συνολικής συντήρησης των κεντρικών οδικών αξόνων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο  αρμοδιότητας της Περιφέρειας, (στηθαία ασφάλειας, σήμανση, οδοφωτισμός, φανάρια, πράσινο στις κεντρικές νησίδες, αντιπλημμυρική θωράκιση,  επισκευή βλαβών οδοστρωμάτων, προσθήκη σύγχρονων υποδομών οδικής ασφάλειας, πρότυπες διαβάσεις, πεζογέφυρες, κ.α.). Ταυτόχρονα γίνεται συστηματική προσπάθεια για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνικών μέσων.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε: «Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η Αττική έχει αλλάξει ριζικά ως προς την οδική ασφάλεια. Αυτό επετεύχθη με συστηματική δουλειά και παρεμβάσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν στις  οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας μας.  Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν μεταξύ άλλων οι εξής δράσεις:

  • Καθολική συντήρηση των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής, με ασφαλτόστρωση, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και φωτεινών σηματοδοτών LED, βελτίωση της σήμανσης και των στηθαίων ασφαλείας.
  • Ενημέρωση των πολιτών για θέματα οδικής ασφάλειας, μέσω δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία και άλλες δημόσιες δομές.
  • Ενίσχυση των συνεργείων της Περιφέρειας Αττικής με σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό, για την άμεση αντιμετώπιση βλαβών και συμβάντων στο οδικό δίκτυο.

Όλοι μαζί, Κεντρική Διοίκηση Αυτοδιοίκηση και πολίτες, μπορούμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας».

Share

Τελευταία άρθρα

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Κυνηγετικό Σύλλογο

Θέματα που αφορούν στην κυνηγετική δραστηριότητα, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας…

25 λεπτά ago

9 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζουν να βρίσκονται οι επενδύσεις σε αθλητικές…

38 λεπτά ago

Στην Έκθεση «FOOD & DRINKS by Detrop» 2026 η ΠΔΕ

Την συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & DRINKS by Detrop, η…

49 λεπτά ago

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο δήμος Ν. Πηλίου για τις Ανεμογεννήτριες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφεύγει με στόχο την ακύρωση της απόφασης του ΥΠΕΝ για την…

1 ώρα ago

Νέα παράταση για το αποχετευτικό έργο της Τριχωνίδας

Παράταση για τρίτη συνεχόμενη φορά πήρε το έργο της δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου στους παραλίμνιους οικισμούς…

1 ώρα ago

Κλοπές και βανδαλισμοί σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Νίκαιας

Δεκάδες είναι πλέον τα περιστατικά, όπου κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου εισβάλουν σε σχολεία του…

2 ώρες ago