Περιφέρεια Αττικής

Πεδίον του Άρεως: Η περιφέρεια Αττικής αλλάζει τις πινακίδες μετά το «Mars Field»

Ανακοίνωση για τις πινακίδες στο Πεδίον του Άρεως εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από αντιδράσεις για το «Mars Field».

Σημειώνεται ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικράτησε σάλος για τις συγκεκριμένες πινακίδες που μετέφραζαν την ονομασία του κεντρικού πάρκου της πόλης σε… «Mars Field», παραπέμποντας στον θεό του Πολέμου Mars της ρωμαϊκής μυθολογίας και όχι στον Άρη, αφαιρέθηκαν.

Η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στα 2 χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται το Πάρκο.

Στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την Περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει- έστω και στα αγγλικά- την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου.

Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos).

Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις μας στο Πεδίον της Άρεως θα συνεχιστούν, με στόχο την αναβάθμιση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής».

Τελευταία άρθρα

Το μονοπάτι μιας θητείας

Άρθρο του Στάθη Φουντουκίδη, Δημάρχου Πέλλας   Κάθε διοικητική θητεία είναι ένα μονοπάτι που δεν…

7 ώρες ago

Λεμονόκηπος στο κέντρο της Αθήνας

Έναν λεμονόκηπο στην καρδιά της Αθήνας δημιουργεί ο δήμος, φυτεύοντας πενήντα λεμονιές, δίνοντας χρώμα και…

10 ώρες ago

Σκληρή απάντηση Χαρδαλιά στους εμπρηστές

Αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος αναφερόμενος στην εμπρηστική…

10 ώρες ago

Στο Αιγάλεω η δοκιμή του Accessibility Hub

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του ψηφιακού σχεδιασμού αποτελεί…

11 ώρες ago

Δήλωση Γ. Χατζημάρκου για την ημέρα Περιβάλλοντος

Ένας απολογισμός του έργου της Περιφέρειας για την ενίσχυση και την προστασία του περιβάλλοντος των…

11 ώρες ago

Καθαρισμοί στο διυλιστήριο Αλεξανδρούπολης από τη ΔΕΥΑ

Την επάρκεια και την ποιότητα του νερού που φτάνει στους κατοίκους της πόλης ενισχύουν οι…

11 ώρες ago