Περιφέρεια Αττικής

Εθελοντική αιμοδοσία για τo Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στις 4 Απριλίου

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» τον ΙΣΑ και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Αμπελόκηποι» διοργανώνουν την Κυριακή 4 Απριλίου δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τη στήριξη των αναγκών του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τη δράση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 14.00 στην Αίθουσα Γυμναστηρίου του 16ου Λυκείου Αθηνών στους Αμπελοκήπους (Πανόρμου 91 και Λαρίσης), στηρίζουν η 7η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων και οι Αθλητικοί Σύλλογοι 7ης Κοινότητας. Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «Απευθύνουμε στους συμπολίτες μας κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων σε αυτό το πολύτιμο αγαθό. Ιδίως στις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα η προσφορά αίματος για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινείται για να προσφέρει εθελοντικά αίμα στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία, καθώς και τον ακριβή τόπο και ώρα που πραγματοποιείται η αιμοδοσία. Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή στην οικία τους.

Τελευταία άρθρα

Γιάννης Κωνσταντάτος: Μήνυμα ισχύος και ενότητας στον ετήσιο απολογισμό με εκατοντάδες δημότες

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός έργου της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης,…

5 ώρες ago

Καλαμάτα: Άνω κάτω η πόλη από την επιστολή θανάτου στην Διευθύντρια της Πολεοδομίας

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, καταδίκασε το γεγονός όπως και σύσσωμη η κοινωνία της Καλαμάτας.

11 ώρες ago

Ενισχύονται τα μουσικά σύνολα της Θεσσαλονίκης

Επτά νέοι μουσικοί ενισχύουν τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

11 ώρες ago

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Γαλαξίδι

Η τοποθέτηση έγινε σε συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

11 ώρες ago

Καταγγελία του δημάρχου Αλίμου για τη μεταφορά αδειοδότησης & ελέγχου παραλιακών καταστημάτων στο Υπ. Τουρισμού

Ο Ανδρέας Κονδύλης καταγγέλει τη νομοθετική ρύθμιση που αφαιρεί από τους δήμους την αρμοδιότητα για…

11 ώρες ago

Πολύγυρος: Νέα σελίδα στη διαχείριση των λυμάτων στην Ορμύλια

Μελέτη για την επέκταση και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.

11 ώρες ago