Περιφέρεια Αττικής

Εθελοντική αιμοδοσία για τo Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στις 4 Απριλίου

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» τον ΙΣΑ και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Αμπελόκηποι» διοργανώνουν την Κυριακή 4 Απριλίου δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τη στήριξη των αναγκών του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τη δράση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 14.00 στην Αίθουσα Γυμναστηρίου του 16ου Λυκείου Αθηνών στους Αμπελοκήπους (Πανόρμου 91 και Λαρίσης), στηρίζουν η 7η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων και οι Αθλητικοί Σύλλογοι 7ης Κοινότητας. Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «Απευθύνουμε στους συμπολίτες μας κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων σε αυτό το πολύτιμο αγαθό. Ιδίως στις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διατηρηθεί σε κανονικά επίπεδα η προσφορά αίματος για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινείται για να προσφέρει εθελοντικά αίμα στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία, καθώς και τον ακριβή τόπο και ώρα που πραγματοποιείται η αιμοδοσία. Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή στην οικία τους.

Τελευταία άρθρα

5 πρωταθλητές Ελλάδας & 70 ποδηλάτες στην Ανάβαση Βελουχίου

O τερματισμός θα γίνει στα 1.858 μέτρα.

8 λεπτά ago

Aναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο Μελισσίων

Αναστολή λειτουργίας έπειτα από κακόβουλη ενέργεια αγνώστων στις εγκαταστάσεις.

20 λεπτά ago

Μώραλης: «Νέα εποχή για την Κεντρική Αγορά Τροφίμων του Πειραιά»

Σε μια νέα περίοδο περνά η ιστορική Κεντρική Αγορά Τροφίμων του Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση…

33 λεπτά ago

Athens ESG Awards: Νέος θεσμός για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

Στις 14 Σεπτεμβρίου η επίσημη παρουσίασή του, στο Σεράφειο.

58 λεπτά ago

Λάρισα: «Αγκαλιά» στήριξης ανοίγει το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για…

1 ώρα ago

Κόνιτσα: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους

Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για τους συνιστώμενους εμβολιασμούς ενηλίκων και ευπαθών ομάδων.

2 ώρες ago