Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Δημοπρατείται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων του δήμου Διονύσου

Το Πράσινο φως έλαβε ο Δήμος Διονύσου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων του Δήμου Διονύσου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας σε δύο σχολεία στον Δήμο Διονύσου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Πρόκειται για τα Γυμνάσια Άνοιξης και Δροσιάς.

Συγκεκριμένα η ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Αττικής διατύπωσε στις 18/03/2021 θετική γνώμη επί των σχεδίων των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το συγκεκριμένο έργο. Η Επιλέξιμη Δημόσια Δαπάνη είναι 212.430,60 ευρώ και το ποσό των 287.569,40 ευρώ θα καλυφθεί από Ιδίους Πόρους του Δήμου.

Η σχετική διαδικασία για την ένταξη των δυο σχολείων είχε ξεκινήσει με την απόφαση που είχε υπογράψει τον Οκτώβριο του 2020 ο Περιφερειάρχης Αττικής. Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους αξιοποιεί ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, με κεντρικό στόχο, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών, να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια». Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές».

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Ειδικότερα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
Γυμνάσιο Άνοιξης
• Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα συστήματα χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας
• Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης του κτιρίου (αλλαγή λέβητα, κυκλοφορητή και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης)
• Αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης (LED)
Γυμνάσιο Δροσιάς
• Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα συστήματα χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας
• Τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης
• Θερμομόνωση δώματος
• Αντικατάσταση Λέβητα
• Αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης (LED)
Με την εφαρμογή τα παραπάνω προτάσεων και τα δύο σχολεία θα αναβαθμιστούν κατά δύο ενεργειακές κατηγορίες, από Δ σε Β και θα εξοικονομείται ενέργεια 142.762 kWh/yr.

Τελευταία άρθρα

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

27 λεπτά ago

Κρήτη: Νέα απάτη με λεία μισό εκ. ευρώ – Παρόμοια υπόθεση με εκείνη της υποκλοπής 152.000 ευρώ

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των επιτήδειων βρέθηκε μεγάλος δήμος της Κρήτης.

43 λεπτά ago

Μαρούσι: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών

Το προσωπικό καθαριότητας αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

1 ώρα ago

ΑΕΝΑΟΝ: Από τις υπογραφές στο εργοτάξιο – Όλα όσα έγιναν στην ιστορική ημέρα για την Αττική

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπεγράφη η σύμβαση για το Μητροπολιτικό Πάρκο – Εργοτάξιο τον…

1 ώρα ago

Τον Αστικό Αμπελώνα της τρύγησε η Θεσσαλονίκη

Η συνολική φετινή παραγωγή εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τις 800 φιάλες.

1 ώρα ago