Περιφέρεια Αττικής

Πράσινο Ταμείο: 3 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του πάρκου Τρίτση

Το ποσό των 3 εκ. ευρώ για την εκπόνηση ενός 18μηνου προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπ. Περιβάλλοντος, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε σχετική συνεννόηση με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη.

Η πρόταση χρηματοδότησης προς το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου διατυπώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου, υπό το συντονισμό του κ. Πατούλη.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή αποτέλεσμα της οποίας είναι και η απόφαση χρηματοδότησης του πάρκου από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 3 εκ. ευρώ, που θα διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνδρομή τους σε αυτή την προσπάθεια, όλα τα μέλη του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, καθηγητή Σ. Ζωγραφάκη.

Όραμά μας είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με καινοτόμους και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους να εξελιχθεί σε ένα Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Σύγχρονων Τεχνολογιών και Αειφορικής Διαχείρισης, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην ευρύτερη Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη της Αττικής. Δεσμευόμαστε ότι θα το πετύχουμε».

Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αισθητικής και Λειτουργικής Αναβάθμισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης κινείται σε δύο βασικές κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση στοχεύει στη προστασία και ανάδειξη των υγροτοπικών χαρακτηριστικών και του συνόλου των μορφών άγριας πανίδας που φιλοξενούνται εντός του θεσμοθετημένου Τεχνητού Υγροτόπου Νερών Πύργου Βασιλίσσης ενώ η δεύτερη στοχεύει στη δημιουργία μιας βιοκλιματικής διαδραστικής διαδρομής που θα διατρέχει τον επιμήκη άξονα του Πάρκου.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» ακολουθεί τις πολιτικές και προτεινόμενες δράσεις της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής οι οποίες βρίσκονται σε άρρηκτη διασύνδεση και συνοχή με τις στρατηγικές επιδιώξεις της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τελευταία άρθρα

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

43 λεπτά ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

58 λεπτά ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

1 ώρα ago

Τήνος: Επαναλειτουργία του ΚΕΠ Πανόρμου με μόνιμο υπάλληλο

Η υπηρεσία τίθεται πλέον ξανά σε καθημερινή βάση στη διάθεση του κοινού, πλήρως στελεχωμένη και…

2 ώρες ago

Άνω κάτω πάλι η Δημοτική Αρχή στο Ναύπλιο

Παραιτήθηκαν 3 Αντιδήμαρχοι: Παναγιωτακοπούλου, Ξύδη, Φραγκιουδάκης. Στη διαγραφή τους προχωρά ο Δήμαρχος.

2 ώρες ago

Αυτοψία σε έργα στην Ηλεία πραγματοποίησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Η επίσκεψη είχε και «στάση» στα Λαστέικα, όπου έχει διαμορφωθεί και αποδοθεί στους πολίτες ένας…

3 ώρες ago