Τε. Απρ 24th, 2024

Οφθαλμίδης: «Μόλις αναλάβουμε ξεκινάμε δουλειά για να δώσουμε λύσεις στην Δυτική Αθήνα»

«Είναι ζήτημα ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης που έχει ο κάθε πολίτης για να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο. Πρόκειται για μία απόφαση συνειδητή  για το αν θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στην Δυτική Αθήνα να κάνει μία αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να αντιμετωπιστούν παθογένειες όπως η απουσία σχεδίου για τη διαχείριση απορριμμάτων και η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας ή να μείνουμε στο χθες που μας έφερε εδώ που μας έφερε

«Δεν θέλουμε επιείκεια ούτε περίοδο χάριτος. Με Καπετάνιο τον Γιώργο Πατούλη από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να δώσουμε στη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιφέρεια της χώρας που είναι η Αττική ένα σύγχρονο πρόσωπο.

Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν την αποτελεσματικότητα που έχουμε δείξει τόσα χρόνια. Καθημερινά μέσα από την επαφή μας με τον κόσμο λαμβάνουμε ενθαρρυντικά μηνύματα που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε ».

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ! μην ξεχνάοβλημγνα εμπιστευθολύτα σοβαρά προβλήματα που αφήνουν πίσω τους όσοι διοίκησαν ανεπιτυχώς τα τελευταία χρόνια την περιφέρεια Δυτικής Αθήνας. «Πληρώνουμε τις ανεπάρκειες των προηγούμενων Διοικήσεων»

Για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες Προεκλογικά δήλωναν ότι θα παραιτούνταν αν δεν έδιναν λύσεις.

«Δεν είδαμε κανέναν να παραιτείται αλλά το ζήτημα δεν βρίσκεται εκεί. Οι ευθύνες είναι δεδομένες όπως ανοιχτά παραμένουν και τα ερωτήματα για το που πήγαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν για τη διαχείριση του ζητήματος. Λόγω της ανεπάρκειας τους είμαστε στο και πέντε,πλέον δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο για χάσιμο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές της Ευρώπης και με fast track διαδικασίες να δώσουμε ριζικές λύσεις».

 

Δεν ξεχνάμε την τραγωδία στο Μάτι και στην Μάνδρα. Η Περιφέρεια Δυτικής Αθήνας χρειάζεται πρόληψη και εκπαίδευση των πολιτών στα θέματα πολιτικής προστασίας. Θα δοθεί προτεραιότητα στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα είναι προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας και με τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, υπό το συντονισμό επιτροπής που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Κλείνοντας θέλω να σας πω όπως λέει και ο Καπετάνιος του συνδυασμού μας ο Γιώργος Πατούλης «Δεν μπήκαμε σ΄αυτή τη μάχη απλά για να νικήσουμε αλλά για να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις και να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος. Τόσα χρόνια μιλάμε με τη γλώσσα της ευθύνης, της αλήθειας και με το έργο μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο Παναγιώτης Οφθαλμίδης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Ως γνωστόν η Περιφέρεια Αττικής διαιρείται σε οκτώ περιφερειακές ενότητες: Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βορείου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Νήσων Αττικής, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής.

Ο Δυτικός τομέας Αθηνών απαρτίζεται από τους Δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

 

* Ο Παναγιώτης Οφθαλμίδης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων και ιδρυτικό μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης «Ενότητα – Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής» που ως στόχο έχει την ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος, στρέφοντας τα πυρά της στην υπάρχουσα δομή της ΓΣΕΕ.