Περιφέρεια Αττικής

Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Σκάλας Ωρωπού

Την πλήρη αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Σκάλας Ωρωπού, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής χρηματοδοτεί με δικούς της πόρους η Περιφέρεια Αττικής.

Η σύμβαση για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 7,49 εκατ. ευρώ, υπεγράφη, παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, στα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.».

Το έργο αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της παραλιακής ζώνης, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και προσβάσιμο δημόσιο χώρο για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα έργα αφορούν στη συνολική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, τη διαπλάτυνση των προσβάσεων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, την ασφαλέστερη μετακίνηση πεζών, ποδηλατών και οχημάτων, την αύξηση της χωρητικότητας του αλιευτικού καταφυγίου και την προστασία του φυσικού παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής.

Ειδικότερα, οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Τη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.
  • Την ανακατασκευή των υπαίθριων χώρων των καταστημάτων, την αντικατάσταση και αναβάθμιση των υλικών επίστρωσης, τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου και την ανανέωση του αστικού εξοπλισμού.
  • Τη λειτουργική ενοποίηση και την αύξηση της χωρητικότητας του αλιευτικού καταφυγίου, μέσω της επέκτασης των παραλιακών κρηπιδωμάτων.
  • Την επέκταση του πεζόδρομου ανατολικά του καταφυγίου και την παράλληλη προστασία του υφιστάμενου παραλιακού τμήματος που αντιμετωπίζει φαινόμενα διάβρωσης και
  • Τον επανασχεδιασμό της παραλιακής οδού, με νέα κυκλοφοριακή οργάνωση και τη δημιουργία καθορισμένων ζωνών στάθμευσης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Όταν εντάξαμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο πρόγραμμα ιδίων πόρων της Περιφέρειας, είχαμε πει ότι για τον Ωρωπό ξεκινά μια νέα εποχή. Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης, κάνουμε το καθοριστικό βήμα ώστε ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας επί δεκαετίες να περάσει στο στάδιο της κατασκευής. Με σχέδιο, επιμονή και στενή συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού, ολοκληρώσαμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για να πάρει αυτή η μεγάλη παρέμβαση τον δρόμο της υλοποίησης.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου εντάσσεται στον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό μας για τον Ωρωπό. Στόχος μας είναι η περιοχή να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της και να αποκτήσει τις σύγχρονες υποδομές που δικαιούνται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της. Για εμάς, ισόρροπη ανάπτυξη της Αττικής σημαίνει ουσιαστική παρουσία και στους 66 Δήμους της, με τους διαθέσιμους πόρους να επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες μέσα από συγκεκριμένα έργα. Από εδώ και πέρα, ευθύνη μας είναι να παρακολουθούμε στενά την πορεία των εργασιών, ώστε η ανάπλαση να προχωρήσει με συνέπεια, διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης είπε:

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή για τον Ωρωπό. Γίνεται επιτέλους πράξη με την υπογραφή της σύμβασης αυτό που τόσα χρόνια περιμένουν οι δημότες μας: το έργο ανάπλασης του Ωρωπού παίρνει σάρκα και οστά. Ευχόμαστε να προχωρήσουν όπως πρέπει τα χρονοδιαγράμματα ώστε να τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο το έργο για να το ευχαριστηθούν οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ωρωπού. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη μας, το Νίκο το Χαρδαλιά ο οποίος για ακόμη μία φορά στέκεται δίπλα στην πόλη και τους δημότες του Ωρωπού και βοηθάει στην ανάπτυξη της περιοχής μας».

Share

Τελευταία άρθρα

Εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου Καισαριανής στον ΔΕΔΔΗΕ

Εξώδικο στο ΔΕΔΔΗΕ, για τις επαναλαμβανόμενες παραλείψεις κατά την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής από συνεργεία εργολαβικής…

44 λεπτά ago

Εκβιασμούς καταγγέλλει η δήμαρχος Σπετσών

Απόπειρες εκβιασμού και εκφοβισμού της δημοτικής Αρχής του νησιού, μέσω διαδικτύου κατήγγειλε η δήμαρχος Σπετσών,…

54 λεπτά ago

Πέμπτο παιδικό σταθμό κατασκευάζει ο Δήμος Φυλής

Στην ανέγερση και πέμπτου παιδικού σταθμού προχωρά ο δήμος Φυλής προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες…

1 ώρα ago

Επιστολή Δούκα στο Χρυσοχοΐδη για τις κλοπές χαλκού

Στη μάστιγα της δράσης κακοποιών που κλέβουν χαλκό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, λόγω της κλοπής…

2 ώρες ago

Παραδόθηκε ο υπερσύγχρονος αθλητικός πολυχώρος στο Πάτημα

Στους κατοίκους και στους αθλητικούς συλλόγους της πόλης παραδόθηκε, μετά από 23 χρόνια γραφειοκρατικών κολλημάτων,…

3 ώρες ago

Έφοδος της ΕΛΑΣ και συλλήψεις στην Πολεοδομία Κατερίνης

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Πολεοδομία Κατερίνης, όπου τα στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διεξάγουν…

3 ώρες ago