Τελεσίγραφο της Περιφέρειας στον Δήμο Ελευσίνας για το Κέντρο Υγείας

Την τήρηση των νόμων και των κανονισμών, με την ίδια αυστηρότητα και χωρίς εξαιρέσεις, ιδίως όταν πρόκειται για θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής που είναι αποφασισμένη να στείλει στον Εισαγγελέα ακόμη και το δήμο Ελευσίνας για την εικόνα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας της πόλης.
Σύμφωνα και με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στη δημοτική αρχή, ζητώντας άμεσες ενέργειες της, πριν σταλεί ο φάκελος στη Δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν αυτοψία, καταγράφοντας εικόνες ντροπής.
Όπως αναφέρει το «thriassio.gr», την άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής προκάλεσε η κατάσταση που επικρατεί στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας.
Με επίσημο έγγραφό της προς τον Δήμο Ελευσίνας, η Περιφέρεια ζητά την άμεση άντληση λιμναζόντων υδάτων και τον καθαρισμό των φρεατίων επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, επικαλούμενη κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την αποτροπή αναπαραγωγής κουνουπιών (Ιός του Δυτικού Νείλου)
Σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Δυτικής Αττικής, το οποίο εκδόθηκε στις 22 Μαΐου 2026, η περιοχή επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 43 έχει μετατραπεί σε ανθυγιεινή εστία μολύνσεως.
Το έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται απευθείας στο Γραφείο Δημάρχου κου Γεωργόπουλου και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας, κάνει λόγο για ένα χρόνιο, οξύ και ανεπίλυτο πρόβλημα.
Η αυτοψία του κλιμακίου της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2026, όπου οι ελεγκτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με εικόνες που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου.
Εντοπίστηκαν λιμνάζοντα, ακάθαρτα και δύσοσμα ύδατα στο ρείθρο του πεζοδρομίου, ακριβώς μπροστά από το Κέντρο Υγείας, αλλά και κατά μήκος της οδού.
Καταγράφηκε συνεχής ροή (ανάβλυση) υδάτων μέσα από τους αρμούς των πλακών του πεζοδρομίου.
Τα φρεάτια ομβρίων υδάτων (κοντά στην οδό Ωκεανιδών) βρέθηκαν πλήρως φραγμένα από απορρίμματα και φερτά υλικά, εμποδίζοντας την οποιαδήποτε αποστράγγιση.
Αντίστοιχη εστία ακάθαρτων υδάτων εντοπίστηκε και στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη & Σουλίου, σημείο όπου δεν υπάρχουν καν φρεάτια.
Να σημειωθεί, ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση ήταν σε γνώση της δημοτικής Αρχής, ενώ όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας είχε ενημερώσει εγγράφως από τον Ιούλιο του 2025 ότι θα ξεκινούσε «άμεσα» η κατασκευή βοηθητικού αγωγού περισυλλογής ομβρίων.
Πηγή: thriassio.gr






