Περιφέρεια Αττικής

Έργα στήριξης του ΔΙΚΕΠΑΖ από την Περιφέρεια Αττικής

Προγραμματική σύμβαση για την επέκταση και την σύνδεση του ΔΙΚΕΠΑΖ με το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με το ποσό των 370.000 ευρώ, δηλώνοντας παρόν στις δράσεις στήριξης του Κέντρου και την προστασία των ζώων.

Την προγραμματική σύμβαση για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να συνδεθεί σε αυτό το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του ΔΙΚΕΠΑΖ στο Σχιστό, υπέγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, μέσα από την πλήρη κάλυψη των αναγκών του ΔΙΚΕΠΑΖ, με συνέπεια την βελτίωση της ευζωίας των φιλοξενούμενων ζώων, τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την βέλτιστη προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως σημαίωσε ο περιφερειάρχης:

«Η υπογραφή αυτής της προγραμματικής σύμβασης, αποτελεί ακόμη ένα βήμα στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση κρίσιμων υποδομών αποχέτευσης σε ολόκληρη την Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως κεντρική προτεραιότητα την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ύπαρξη σύγχρονων, ασφαλών και ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης αποτελεί προϋπόθεση για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Η σύνδεση του ΔΙΚΕΠΑΖ στο δίκτυο αποχέτευσης θα εξασφαλίσει την ορθή και ασφαλή διαχείριση των υγρών αποβλήτων της μονάδας, περιορίζοντας τον κίνδυνο ρύπανσης του εδάφους και των υδάτων, μειώνοντας παράλληλα τους υγειονομικούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και τα ζώα που φιλοξενούνται.

Πρόκειται για μια παρέμβαση με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που εναρμονίζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές για τη βιώσιμη διαχείριση των αστικών αποβλήτων.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Αττικής ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει, με συνέπεια και ταχύτητα, να επενδύει σε έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων. Για εμάς, η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος δεν είναι διακηρύξεις, είναι κεντρική προτεραιότητα».

Share

Τελευταία άρθρα

Aνοιχτή συνάντηση για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Πάρου

Πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα «ΝΗΡΕΑΣ», στη Νάουσα, ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου με θέμα «DMMO –…

3 ώρες ago

Αγ. Παρασκευή: Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη

Το πρόγραμμα αφορά την πρωινή μετάβαση προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

4 ώρες ago

Θετικό το Δημ. Συμβούλιο επί της μελέτης επικαιροποίησης του master plan λιμένα Καλαμάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έλαβε θετική απόφαση επί της Μελέτης Επικαιροποίησης Προγραμματικού Σχεδίου (MASTER PLAN)…

4 ώρες ago

Σέρρες: Αναστολή λειτουργίας για το 10ο & 24ο Δημοτικό Σχολείο

Αποκολλήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, τμήμα επιχρίσματος από την οροφή του εσωτερικού χώρου της εισόδου του…

5 ώρες ago

Οχήματα, φορτιστές και φωτοβολταϊκό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

5 ώρες ago

Εποχή Smart City στο Χαλάνδρι

Στην εποχή της Smart City περνά το Χαλάνδρι, εγκαθιστώντας ένα δίκτυο ψηφιακών υποδομών σε δρόμους…

6 ώρες ago