Περιφέρεια Αττικής

Στο Κλειστό του Μετς ο Περιφερειάρχης

Τις εργασίες αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου του Μετς, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής είδε από κοντά ο περιφερειάρχης που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για  την πρώτη φάση εργασιών που ζητήθηκαν από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τον ΟΠΑΝΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Αθηναίων.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ενώ από τον συνολικό προϋπολογισμό, το 1 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατευθυνθεί αποκλειστικά σε εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο Μετς.

Μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης φάσης, τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει και η δεύτερη φάση των εργασιών, που περιλαμβάνει εκτεταμένες επισκευές σε όλους τους χώρους του Κλειστού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ Δημήτρη Βρανόπουλο, καθώς το Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς αποτελεί έδρα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού

Όπως είπε ο περιφερειάχης Αττικής:

«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειές σας ενισχύοντας τις υποδομές της εγκατάστασης του κλειστού του Μετς.

Αξιοποιούμε μεθοδικά κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να εξασφαλίζουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας – τα παιδιά που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους με την υπερπροσπάθεια και τις επιδόσεις τους – τις συνθήκες προπόνησης που τους αξίζουν. Για τη διοίκησή μας, η πολύπλευρη ενίσχυση του αθλητισμού είναι συνειδητή επιλογή, την οποία υπηρετούμε καθημερινά, με συνέπεια, σχέδιο και στοχοπροσήλωση, μακριά από οπαδικές ή άλλες λογικές. Με αποκλειστικό γνώμονα τη στήριξη των ερασιτεχνικών μας ομάδων που πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για αυτό τον λόγο, ανάμεσα στα 281 μεγάλα έργα που έχουμε προγραμματίσει να υλοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο της πρώτης θητείας μας, ξεχωρίζει η δημιουργία υπερσύγχρονων αθλητικών κέντρων και η αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Η Αττική έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει μια μητρόπολη αθλητισμού με παγκόσμια εμβέλεια, που θα φιλοξενεί με επιτυχία διεθνείς διοργανώσεις υψηλού προφίλ».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ Δημήτρης Βρανόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, καθώς όπως επεσήμανε  «ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή στο κλειστό του Μετς και είμαι σίγουρος ότι με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του ιδίου του Περιφερειάρχη προσωπικά, θα έχουμε μια ακόμα καλύτερη συνεργασία στο μέλλον».

Share

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

4 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

4 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

4 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

5 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

5 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

6 ώρες ago