Περιφέρεια Αττικής

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στα σχολεία του Ιλίου

Η ουσιαστική ενίσχυση της σχολικής στέγης και η δημιουργία ασφαλών, λειτουργικών και ποιοτικών χώρων εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι ο στόχος της Περιφέρειας Αττικής που προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης ύψους 700.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων συντήρησης και επισκευής σχολικών μονάδων στον Δήμο Ιλίου.

Ο περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στο δήμο ενημερώθηκε για την κατάσταση των σχολικών υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Για το λόγο αυτό, κατά τη συνάντησή του με τη δήμαρχο Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργων συντήρησης και επισκευής κτηριακών εγκαταστάσεων σχολείων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο των συνολικά 280+1 έργων που έχουν εξαγγελθεί και αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής.

Οι σχετικές εργασίες που αφορούν τις σχολικές μονάδες στο Ίλιον, θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορούν στην κάλυψη επειγουσών αναγκών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών σε σχολικές μονάδες της περιοχής, που προκύπτουν από την πάροδο του χρόνου, τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία αλλά και τη συνεχή, εντατική χρήση των κτηρίων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο περιφερειάρχης:

«Η ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία, είναι αδιαπραγμάτευτη. Με την υπογραφή της σύμβασης, επενδύουμε πόρους της Περιφέρειας στην ουσιαστική αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων στο Ίλιον μέσα από σημαντικές εργασίες συντήρησης, αναβάθμισης και αποκατάστασης, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τον Δήμο και θα δώσουν νέα πνοή στις σχολικές μονάδες.

Η συνεργασία μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού είναι καθοριστική, γιατί μόνο μέσα από συμμαχίες και στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών.».

Τελευταία άρθρα

Ενεργειακές παρεμβάσεις σε τέσσερα σχολέια των Αγ. Αναργύρων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…

7 ώρες ago

Απολογισμός των 2,5 ετών διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…

7 ώρες ago

Το σχέδιό της για τη νέα ΚΑΠ κατέθεσε η Π. Πελοποννήσου

Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…

8 ώρες ago

Αύξηση πυρκαγιών και συλλήψεων για εμπρησμό

Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…

8 ώρες ago

Συνεργασία Π. Φαλήρου και Ε.Ε.Σ. για την ασφάλεια στο νερό

Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…

8 ώρες ago

Ο Omar Faruk Tekbilek γέμισε μουσική ειρήνη το Ζάππειο

Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…

8 ώρες ago