Περιφέρεια Αττικής

Τα έργα σε Λυκόβρυση- Πεύκη είδε ο περιφερειάρχης

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Λυκόβρυσης- Πέυκης με τη χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής, καθώς αυτά που πρέπει να δρομολογηθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας είδε από κοντά ο περιφερειάρχης που επισκέφθηκε την πόλη.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους δήμους του Λεκανοπεδίου, με στόχο την παρακολούθηση και τον συντονισμό των έργων, καθώς και την καταγραφή των προβλημάτων, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας βρέθηκαν τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται ή δρομολογούνται στην περιοχή με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ανάπλαση κοινόχρηστων ανοικτών χώρων και την ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και τη δημιουργία κοινωνικών δομών.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης:

– Ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Λυκόβρυσης, η οποία έχει ενταχθεί στα 281 εμβληματικά έργα της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2028. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

– Ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Γενικού Λυκείου Λυκόβρυσης και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, συνολικής δαπάνης 1,24 εκατ. ευρώ, με ένα μεγάλο μέρος των παρεμβάσεων να έχει ήδη υλοποιηθεί και

– Κατασκευής του τριώροφου ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης, με χρηματοδότηση 782.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, την κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης, καθώς και τον χώρο στον οποίο ανεγείρεται το ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης.

Επίσης, επισκέφθηκαν τον χώρο που παραμένει εδώ και πολλά χρόνια σταματημένο του Δημοτικού Γήπεδου Μπάσκετ της Λυκόβρυσης, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες, μετά και την αναμενόμενη ολοκλήρωση των αναγκαίων επικαιροποιημένων μελετών και αδειών, θα εξεταστεί το αίτημα του Δήμου για ενδεχόμενη χρηματοδοτική στήριξη της επανέναρξης του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις «ενέργειες και πράξεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων» όπως τα τρία μεγάλα έργα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας,

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ψυχάλης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενεργώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης που έχει δημοσιεύσει η Περιφέρεια, ενώ δήλωσε την βούληση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί στενά για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων.

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

6 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

9 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

9 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

10 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

10 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

11 ώρες ago