Ξεκινούν τα έργα υδροδότησης της Κινέτας
Το νερό στο «αυλάκι» μπαίνει στην Κινέτα, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την οριστική λύση του προβλήματος υδροδότησης με πόσιμο νερό της περιοχής.
Η σύμβαση για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6,4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί ένα πό τα βασικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΥΔΑΠ προωθούν την κατασκευή του δικτύου για καθαρό νερό στην Κινέτα, κκαθώς σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση: «Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη η πρόσβαση σε καθαρό, ασφαλές και επαρκές νερό. Και υποχρέωση δική μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση» ΅
Στόχος της Περιφέρειας είναι το έργο αυτό να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατόν διάστημα και να επεκταθούν οι εργασίες στο εσωτερικό δίκτυο της περιοχής, ώστε μέχρι το 2028 να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στην Κινέτα.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών τ ης περιοχής θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ένας ακόμη στόχος είναι η ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Αττικής, κάτι που αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.
Και για την ΕΥΔΑπ, όμως, το έργο ανταποκρίνεται στον στόχο της εταιρείας για την «παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας από το ένα άκρο της Αττικής στο άλλο και με γνώμονα την προστασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς και Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Λευτέρης Κοσμόπουλος, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Έλενα Ράπτη και ο Προϊστάμενος της ΕΥΔ Προγράμματος «Αττική» Δημήτρης Δρόσης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ, συνολικού μήκους 15χλμ., από τα Μέγαρα στην Κινέτα, καθώς και την κατασκευή νέας κεντρικής δεξαμενής -με δύο θαλάμους- χωρητικότητας 3.000 κυβικών μέτρων, εξυπηρετώντας περισσότερους από 21.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν την Κινέτα, κατά τη θερινή περίοδο.