Περιφέρεια Αττικής

Έργα ανάπτυξης της Περιφέρειας στον Ωρωπό

Στοχευμένες δράσεις και έργα για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου  και του λιμανιού του ωρωπού, αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά που επισκέφθηκε το δήμο.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σχετική προγραμματική σύμβαση ύψους 9,2 εκ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση να καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας

Ο Ν. Χαρδαλιάς συζήτησε για τα συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στον Δήμο Ωρωπού και όσα δρομολογούνται το επόμενο διάστημα με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν με τον Δήμαρχο, Γιώργο Γιασημάκη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πλήρη ανάπλαση του λιμανιού και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Σκάλας Ωρωπού από ιδίους πόρους της Περιφέρειας, με τον κ. Χαρδαλιά να σημειώνει ότι εντός των επομένων ημερών υπογράφεται η σχετική προγραμματική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 9.288.000 ευρώ, ενώ οι σχετικές εργασίες ξεκινούν εντός του 2026.

Όπως είπε: «Για το λιμάνι του Ωρωπού, ξεκινά μια νέα εποχή. Ένα πάγιο αίτημα που είχαν οι κάτοικοι επί δεκαετίες, εισέρχεται πλέον σε φάση υλοποίησης. Η περιοχή αλλάζει, με σχέδιο, διαφάνεια και πολλή δουλειά.

Το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ιδίων πόρων της Περιφέρειας. Και δεν σταματάμε εδώ. Ο Ωρωπός εισέρχεται σε νέα αναπτυξιακή φάση, καθώς εκκινούν ή βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και άλλα σημαντικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τους Δήμους μας, προκειμένου, βήμα με το βήμα, να βελτιώνουμε με έργα ουσίας την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης υπογράμμισε ότι: «Για εμάς το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Δήμου μας. Σε τούτη την «παραμεθόρια» περιοχή της Αττικής, όπως την αποκαλώ, είναι η πρώτη φορά που θα γίνει ένα τόσο σημαντικό έργο. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση και τη στήριξη που μας παρέχει».

Πέραν ατων έργων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ο περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Ωρωπού μετέβησαν στον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου πραγματοποίησαν αυτοψία στην υπό ανέγερση δομή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ωρωπού, της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Παλατίων.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.788.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους τους προσεχείς μήνες.

Για τον σταθμό που θα έχει δυναμικότητα 30 παιδιών, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι είναι απόλυτα ενήμερος και για την πρόταση του Δήμου Ωρωπού που σχετίζεται με τη δημιουργία ενός ακόμη βρεφονηπιακού σταθμού στον Αυλώνα.

Share

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

11 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

14 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

15 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

15 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

15 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

16 ώρες ago