Ιδιαίτερο πολιτικό και οικονομικό συμβολισμό είχε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στην έκθεση «Travel Expo 2026» που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία και την κρίση στη Μέση Ανατολή, η ΠΑΜΘ, ήταν η μοναδική ελληνική Περιφέρεια που έδωσε το «παρών» με δικό της αυτόνομο περίπτερο, ενώ η Στερεά Ελλάδα συμμετείχε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στόχος της Περιφέρειας, δεν ήταν μόνο η τουριστική προβολή, αλλά να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στήριξης προς τον ελληνισμό της Κύπρου.

Κατά την έκθεση, το περίπτερο της Περιφέρειας, καθώς και το περίπτερο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, με την επισκεψιμότητα να κορυφώνεται το Σάββατο και την Κυριακή. Η κυπριακή αγορά παραμένει σταθερά στις προτεραιότητες της περιοχής μας, καθώς οι Κύπριοι τουρίστες επιλέγουν κάθε χρόνο την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με την Αλεξανδρούπολη να αποτελεί τον πρώτο τους προορισμό.

Share

Τελευταία άρθρα

Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας στην Αίγινα

Ο υπερτουρισμός και οι επιπτώσεις του στους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης της…

2 λεπτά ago

Σπάρτη: Επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Διαθέσιμο για επισκέψεις από σχολικές μονάδες όλης της Λακωνίας.

11 λεπτά ago

4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στο Ναύπλιο

Ο τίτλος του είναι «Με μουσική και όνειρο» και θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως…

27 λεπτά ago

Τα Ιωάννινα συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

29 Απριλίου, στις 19:00, στην Πλατεία Μαβίλη.

37 λεπτά ago

Νέες φυτεύσεις στο Πάρκο Ανάληψης Βύρωνα

Τις δράσεις ενίσχυσης του αστικού πρασίνου και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της αποκατάστασης των…

39 λεπτά ago

Σχέδια για Πανεπιστημιούπολη στην Παλλήνη

Στην αναβάθμιση της Παλλήνης και την ενίσχυση της  τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας εκτιμάται…

46 λεπτά ago