Τους πόρους του προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027», αξιοποιεί η Περιφέρεια, δρομολογώντας σημαντικές παρεμβάσεις σε υγεία και υποδομές στη Δράμα.

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια, με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, προχωρά στην ένταξη δύο σημαντικών έργων που ενισχύουν κρίσιμους τομείς και βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών στην Π.Ε. Δράμας.

Την ένταξη των παρεμβάσεων που αφορούν στην «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού α΄ βάθμιας και β΄βάθμιας του Γ.Ν. Δράμας», στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής (ΕΤΠΑ)», υπέγραψε ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 1.581.830,00 ευρώ, αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, ενισχύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα περίθαλψης των πολιτών.

Παράλληλα, εντάχθηκε και η πράξη «Α΄ φάση περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ανάδειξης δημόσιων χώρων δημοτικού κήπου οδού Εθνικής Αμύνης και κεντρικής πλατείας Δράμας – έργα ύδρευσης και αποχέτευσης», στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη στην περιφέρεια ΑΜΘ (ΕΤΠΑ)».

Το έργο, προϋπολογισμού 2.200.000,00 ευρώ, με δικαιούχο τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δράμας, περιλαμβάνει:

Α) Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων υδάτων μήκους 3.550 μέτρων στην οδό Εθνικής Αμύνης και την κεντρική πλατεία και

Β) Την κατασκευή δικτύου ύδρευσης μήκους 2.800 μέτρων στην ίδια περιοχή.

Όπως είπε ο Χρ. Τοψίδης: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επενδύει σε έργα που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με τις νέες εντάξεις στη Δράμα, ενισχύουμε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ παράλληλα προχωρούμε σε κρίσιμες παρεμβάσεις υποδομών που αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής».

Share

Τελευταία άρθρα

Η 32η CYCLADES REGATTA 2026 φτάνει στην Ίο

Την Τρίτη 23 Ιουνίου, η 32η CYCLADES REGATTA 2026 φτάνει στην Ίο, τον δεύτερο προορισμό…

11 ώρες ago

Αποκατάσταση του τραμπολίνου από τον Δήμο Ρόδου

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, υποσχέθηκε να προχωρήσει σε ολική ανάπλαση του τραμπολίνου, σήμα κατατεθέν…

15 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Νέας Κηφισιάς

Θα ακολουθήσει η διαμόρφωση ζώνης περιπάτου στην περιοχή.

15 ώρες ago

Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει τους ανεμόμυλους στο Οροπέδιο Λασιθίου

Προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύεται η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

15 ώρες ago

Αναβάθμιση Υδρευτικών Εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑ Βόλβης από την Περιφέρεια

Θα εγκατασταθούν 3 ολοκληρωμένες μονάδες επεξεργασίας νερού με κατάλληλες βαθμίδες φίλτρανσης, προεπεξεργασίας και αντίστροφης ώσμωσης.

16 ώρες ago