Ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, στην Αθήνα. Τέτοια ήταν η αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και η συνεργασία της Περιφέρειας με φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο, όπως η Διώρυγα Α.Ε., με στόχο την ανάδειξη και ενεργοποίηση σημαντικών σημείων υποδομής και τουριστικού ενδιαφέροντος στην Πελοπόννησο. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για συντονισμένες δράσεις και επενδύσεις που θα ενισχύσουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα της Περιφέρειας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για τα Σπήλαια Διρού, έναν παγκόσμιας εμβέλειας φυσικό και πολιτιστικό πόρο της Λακωνίας, και στις δυνατότητες ουσιαστικής αναβάθμισής τους μέσω συνδυασμένων επενδυτικών και θεσμικών παρεμβάσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε σχετικά:
«Η συνεργασία μας με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη είναι ουσιαστική και προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου. Με σχέδιο, συνέπεια και συνέργειες, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε η δημόσια περιουσία να επιστρέψει αξία στην κοινωνία και η Πελοπόννησος να προχωρήσει μπροστά με αυτοπεποίθηση και προοπτική».
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.
Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.
Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.
Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…
Μετά τους εορτασμούς του Πάσχα, ξεκίνησε από τον Δήμο Τρικκαίων ο καθαρισμός του Ληθαίου και…