ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αυτοψία του Δ. Πτωχού στο υπό ανάπλαση περιβαλλοντικό πάρκο της Κορίνθου

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών για την «Αξιοποίηση και ανάδειξη του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου–Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο» είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ (μελέτη και κατασκευή), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.

Για την υλοποίησή του έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και του Δήμου Κορινθίων.

Με την παρέμβαση αυτή, μια ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή μετατρέπεται σε σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο, ενισχύοντας την τοπική ταυτότητα, την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο αυτό ενσωματώνει τη λογική της ανάπλασης με σεβασμό στο παρελθόν, όραμα για το παρόν και αξία για το μέλλον. Αξιοποιούμε την ιστορικότητα του τόπου και την εμβληματική διαδρομή της σιδηροδρομικής γραμμής και την εντάσσουμε σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, ανοιχτό στην κοινωνία, στη φύση και στον άνθρωπο».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει, μέσα από τέτοιες παρεμβάσεις, να μετατρέψει ανενεργά δίκτυα και υποδομές σε ζωντανά σημεία επαφής με τον χώρο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον τοπικό τουρισμό και την κοινωνική συνοχή.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Ασπροπύργου για το θανατηφόρο τροχαίο στον περιφερειακό δρόμο: «Ο σεβασμός επιβάλλει την αλήθεια»

Αναλυτική ανακοίνωση για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον περιφερειακό δρόμο, που στοίχισε τη ζωή σε…

9 ώρες ago

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Πυρά κατά Γλυφάδας και Αλίμου για το παραλιακό μέτωπο – «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Νέα διάσταση λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για…

9 ώρες ago

Δημήτρης Καφαντάρης από τις Βρυξέλλες: Ισχυρή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ενεργό ρόλο των Δήμων στο Σχολικό Πρόγραμμα

Την ανάγκη διασφάλισης επαρκούς ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για το Σχολικό Πρόγραμμα, με ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής…

10 ώρες ago

Βίκυ Καβαλλάρη: Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ η πρώην Αντιπεριφερειάρχης

Ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική της διαδρομή ανοίγει η Βίκυ Καβαλλάρη, καθώς με απόφαση του…

11 ώρες ago

Γιώργος Παπαδημητρίου: «Ακόμα ένα ταβάνι κατέρρευσε» στο Ηράκλειο Αττικής – Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Μπάμπαλο

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων και την ποιότητα των εργασιών ανακαίνισης θέτει…

12 ώρες ago

Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δυτική Ελλάδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρεμβαίνει σε κρίσιμους ποταμούς και χειμάρρους της περιοχής.

13 ώρες ago