ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Παραδίδεται άμεσα σε χρήση

Το έργο αναβάθμισης, που υλοποιείται από την διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από το διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρο Γιαννόπουλο και παρουσία της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη, καθώς και εκπρόσωπο του αναδόχου.

Όπως διαπιστώθηκε το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να παραδοθεί προς χρήση. Αυτή την περίοδο υλοποιούνται οι τελικές δοκιμαστικές λειτουργίες και πραγματοποιούνται έλεγχοι που σχετίζονται με την διασύνδεση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων με το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου.

Το έργο με τίτλο «ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ –ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.786.367,38 € και χρηματοδότηση που προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ειδικότερα έχει υλοποιηθεί η προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτίριο της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας, επιφάνειας 1102,10 τ.μ. και η προσθήκη κατ’ επέκταση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κατά 99 τ.μ.

Με την προσθήκη σε ύψος δημιουργούνται δύο νέες νοσηλευτικές μονάδες 19 και 9 κλινών αντίστοιχα, ενώ στο τμήμα επειγόντων θα δημιουργηθεί τμήμα επειγόντων περιστατικών για παιδιά. Παράλληλα, μέσω της ενταγμένης πράξης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, έχουν ολοκληρωθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου και τα υποέργα προμήθειας των απαραίτητων ειδών για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των νέων χώρων που δημιουργήθηκαν.

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

6 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

6 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

8 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

9 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

9 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

9 ώρες ago