ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στην τελική ευθεία η πιστοποίηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, επισκέφτηκε στην Κέρκυρα ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) και Προεδρεύων του Κλάδου Αποβλήτων, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τελικών διαδικασιών για την πιστοποίηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Ιονίων Νήσων. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και τεχνικό κλιμάκιο της Ρ.Α.Α.Ε.Υ., επιβεβαιώθηκε ότι απομένουν δύο στοχευμένες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την προσαρμογή του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων στις νομοθετικές απαιτήσεις, επιτρέποντας την επικείμενη πιστοποίησή του.

Οι κ.κ. Τρεπεκλής και Αραβώσης επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την εύρυθμη λειτουργία του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων και την αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο των σύγχρονων περιβαλλοντικών και νομικών προδιαγραφών.

Ο κ. Αραβώσης εξήρε τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη δημιουργία – σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας – νέων σύγχρονων υποδομών στην κατεύθυνση αυτή, ενώ από τη δική του πλευρά ο κ. Τρεπεκλής ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. για τη συνεργασία και την τεχνοκρατική καθοδήγηση.

Τελευταία άρθρα

«Φρένο» στην υπογεννητικότητα από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης: Επίδομα έως 3.000 ευρώ και έξι μέτρα στήριξης

Σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικών και κοινωνικών παροχών με στόχο τη στήριξη των νέων οικογενειών…

10 ώρες ago

«Τσαμπουκάς, νευρικός, απότομος, αλλά αποτελεσματικός»: Τα θερμά λόγια Λαγουδάκου για Χαρδαλιά

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια –και με τον δικό του χαρακτηριστικό, ευθύ τρόπο– αναφέρθηκε στον Νίκο…

17 ώρες ago

Συλλυπητήρια ΚΕΔΕ για την απώλεια του Αναστάσιου Φαπούρου

Tα συλλυπητήριά τους για τον αιφνίδιο θάνατο του Δημάρχου Αντιπάρου, Αναστασίου Φαρούπου εκφράζουν o πρόεδρος…

21 ώρες ago

Σε λειτουργία το Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο για Σωματεία και Συλλόγους

Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη το Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Σωματείων Εποπτείας Περιφέρειας, στο οποίο έχουν την…

21 ώρες ago

829 γυμναστές σε 115 δήμους για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Στην ενίσχυση των δήμων, και την ενθάρρυνση περισσοτέρων πολιτών να μετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες αποσκοπεί…

21 ώρες ago

92 Δήμοι στις περιοχές που έχει χτυπήσει ο ιός του Δυτικού Νείλου

Την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων και των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης του…

22 ώρες ago